<3

Hej Sophie, idag är en sån där dag, då jag inte riktigt orkar någonting och jag tycker verkligen att det är jätte tråkigt, för det är även en sån dag som du kommer till mig på, en sån dag som man vill kunna ge allt för. En dag som jag skulle vilja göra annorlunda, men den är innehållsrik, för din del, det blir mycket lek och bus med andra barn och det tycker vi ju om. För jag älskar att se dig lyckligast, även om jag själv inte alltid är det och utan att veta varför så fokuserar jag så himla dåligt, på vad som är egentligen torde vara bäst för mig. För trots att jag vill bort härifrån så vill jag stanna, för lite trygghet finner jag i den här staden, även om det ibland känns som att jag kommer att förgås här.
Men du förstår, att Din Mamma har alla sina vänner här och det torde betyda mer än känslan av att vilja komma härifrån. För lite osäker är jag bestämt på om jag kan klara mig utan dom alla, killar som tjejer. För det finns något annat här, en känsla som alltid kommer att finnas, i just denna stad. Stockholm, ger mig en annan känsla och jag vet att JAG skulle trivas där, men frågan är: Skulle du?

Det är så svårt att säga vad som är bäst för oss, när jag inte ens vet vad som är bäst för mig själv alla gånger. Men det viktigaste efter dig först, dvs mina studier, ska avslutas och det på plats här. Sen får vi helt enkelt se vart vägen leder oss, med sina kringelkrokar. En sak står iallafall klockrent och det är att vart jag än tar vägen så kommer du alltid att finnas där, vid min sida.


De satt däruppe och kikade ner på jorden och på den lilla flickan som de tidigare hjälpt med sin mamma. Men denna gång så kikade de inte ner på och in i den lilla flickan, ty de tittade ner på flickans mamma, som satt sorgsen och ensam i sitt hem. De flög ner och satt sig på balkongen och iaktog hennne.
Som bekant kunde skatorna höra tankar eftersom de själva inte längre bodde på jorden utan uppe i himlen bland alla de vita och fluffigt föremålen, även kallade moln.
Skatorna frågade mamman vad som var fel och hon svarade; ibland går inte saker som man tänkt.
De tittade på varandra och skatorna tog mamman på en flytur över världens alla länder, där de såg ner på människor, som under alla omständigheter har det värre och mamman insåg hur lyckligt lottad hon var, även om hon ibland, som man får, mår lite dåligt. För egentligen, hade hon allt det nödvändiga, tak över huvudet, mat på bordet, rinnande vatten och världens vackraste dotter.vad sa du sa du?

Hej Sophie, jag satt och funderade idag på hur allt skulle varit om inte du fanns i mitt liv och du förstår att även om du gråter och gnäller ibland, även om du kissar på golvet och ritar på väggarna så skulle mitt liv aldrig vara lika fullbordat och fantastiskt utan dessa små irritations moment bland allt det underbara du ger mig, varje dag och varje minut även om vi inte ses varje dag och även om vi inte alltid är på äventyr.
Många tror att du inte förstår allt jag säger och allt jag förklarar, men jag ser i dina ögon att du vet vad jag menar och att du verkligen förstår. Annars vore du ju inte vår lilla smarta Sophie.

Du har blivit en nyfiken liten fröken som ställer många frågor, varje gång det ringer säger du "vem va de?" och så fort man gör något nytt säger du "vad gör du?" och ser på oss med frågande ögon och det är bra att du frågar, för utan frågor får man inga svar förstår du och utan svar så kan man inte lära sig något nytt. Oh om jag bara kunde berätta för dig exakt allt du gör hela dagarna vore jag ännu lyckligare än vad jag är, för det finns inget som gör mig så stolt som höra dig säga nya meningar, för jag har hört att du är väldigt före i det verbala (i pratandet) jämfört med andra i din ålder. Men jag visste hela tiden att du var en smart tjej, enda sedan du såg på mig för första gången den där dagen i februari 2007 då du förgyllde våra liv.


Förövrigt vill jag ursäkta lite, det var några troll som hoppade ut ur huvudet på en person som håller dig kär idag. Det var inte meningen, för du vet hur det är med dom där lömska trollen, de är inte att lita på, de kan bli för många i huset lite när man minst anar det och då måste de ju som sagt ut därifrån.


"Hörrududu" brukar du härma mamma, när jag sagt det efter att du gjort något bus.
Sen tittar du på mig med lika mycket bus i blicken som alltid.
Här står du i växthuset hos Johnny och tänker kasta dig över mullbärsbusken,
men först fick jag dig att fotas med busken. Tack för det hjärtat.

Idag är du 910 dagar ung!


Sötnos

Hej Sophie, denna vecka har du varit med Din Mormor på hennes semester och jag vet att du haft det bra, du har även fått åka lite båt med Din Mamma och fått spendera din första riktiga dag på Rödön (Snart är det jag som är Kung).
Du har lärt dig så oerhört mycket på bara en vecka när du varit ifrån mig och jag slutar aldrig att fascineras av dina kunskaper. Du har även producerat brunare hud än din mamma, märks att jag legat på latsidan iår.
Inom någon dag ska jag skriva något vettigt här, nu försöker du nämligen ta av dig klänningen och har trasslat in dig och säger att du sitter fast. Du vill ha hjälp MEN kan själv samtidigt, du är så rolig när du är tjurig, precis som jag var. Så medan du hämtar en "annan höja" så ska jag avsluta här så vi får någo vettigt gjort i väntan på att pappa ska vakna så vi kan åka och bada.


Sophie <3

 

Jag vet att du sover

Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag?Ja Sophie..Jag har många gånger funderat och filosoferat om vad jag skulle göra utan dig, jag svär vid alla gudar att jag offrar allt för dig, ibland gör du inte som jag säger, men det är okej. För jag kommer alltid att älska dig. Jag vet inte vad jag skulle göra utan din varma hud emot min, utan dina frågor som jag får besvara. Vad vore jag utan dig? Jag vore halv, ingenting speciellt, utan mening och mål. Sophie, sophie, sophie, mamma älskar dig, mamma offrar allt för dig, mamma ger dig allt som är nödvändigt och gör allt för att du ska må bra och det vet jag att du gör. Du är lycklig, vilket gör mig lycklig. oh om jag bara kunde förklara för dig, om och om igen vad du betyder för mitt lilla hjärta så skulle jag bli så glad.. bara att få dig att förstå. GUD jag älskar dig så det är fruktansvärt. <3<3<3

kråksången

Hej Sophie. Det är en fin dag idag och du umgås med din mormor, hon har semester och ville ha sin lilla fis för sig själv, Din Mamma är i Den Kungliga Hufvudstaden och finner sig själv. Jag fick prata med dig lite i telefonen, du fnissade mest som vanligt. Jag ska berätta mer om vad jag gjort här nere när jag kommit hem igen, det blir på onsdag eller torsdag.
Jag hoppas du får det bra hos Din Mormor fortsättningsvis, så ses vi och kramas och pussas på fredag efter dagis, Din Mamma ska nämligen jobba både torsdag och fredag.


Så sjung för allt du är värd i världens kallaste värld,
jag snackar inte om vädret
ta reda på vem du är, gör nåt du kallar ditt verk,
de kommer alltid va med dig

och sjung för att du är kär,
för allt va tyglarna bär du vet väl att du är värd det
sjung om allt som du bär inom och utom din själ
kompis ja tycker de klär digEn sak står klar: Jag älskar dig mer än allt annat som någonsin
kommer att finnas på denna värld fylld med svårigheter och lycka.


förlåt.

Hej Sophie, det är tråkigt att jag inte kan ge exakt allt åt dig nu, men jag vet inte vem jag är och vart jag ska i mitt liv. Det gör Din Mamma väldigt förvirrad, det finns så många vägar att gå och lösningar att ta till problemen. Jag vet att jag inte alltid är världens bästa mamma, att jag inte är mig själv, men alla har sina perioder där de mår sämre än annars och jag önskar att jag inte hade dom. Men det är bara för att jag inte vet vart jag ska. Du kanske inte förstår det nu, men när du blir äldre kommer du att förstå precis.
Det är ingen rolig känsla alls och jag är rädd att tappa kontrollen, men jag kommer alltid, alltid älska dig.
Din Pappa är ganska bestämd med vad han vill och Din Mamma vet inte om hon vill samma håll. Det är därför allt är så jobbigt just nu, men en sak kommer alltid stå klart, vi älskar dig och vill dig det bästa även om du ibland kommer att komma i kläm, men det är inte lätt nu. Det är mycket att tänka på. Jag vet inte ens vad jag ska skriva till dig här, för att du en dag ska förstå. Förlåt, är nog ett ord vi kan börja med iallafall, det är  något man säger när man sa/gjorde något man egentligen inte menade eller som man ångrar dvs vill inte ska ha hänt.
Det ordet kommer jag säga till dig nu. För jag måste hitta mig själv innan jag kan ge dig allt.
Jag önskar att allt vore annorlunda.


RSS 2.0