stänger 1 juni

Denna blogg kommer att vara öppen till 1 juni.
Så tills dess kan ni skriva här om ni vill ha den andra bloggen.
Sedan kanske jag låter den vara kvar eller så tar jag bort den helt.
Det ska jag fundera på.

Det "stora" inlägget

Jag har tagit ett beslut.

Hittills när jag bloggat så har det känts som att jag lever ett dubbel liv. Ett liv där allt är frid och fröjd och ett liv där jag kämpar och kämpar för att få barn. Jag har separerat dessa två för att folk kommenterat att de inte vill läsa om sådant jobbigt. Men vet ni vad? Det tänker jag strunta i.

Vi är ofrivilligt barnlösa och så är det. Det är en del av oss och jag tänker inte längre mörklägga delar av min vardag. Tänker inte kategorisera upp att här skriver jag om Sophie och hur det är att vara hennes mamma och hur livet är med min make och sedan skriva om hur jobbigt det är att inte få syskon till henne på ett annat ställe. Att behöva kämpa och kämpa. Det är ju mitt liv, lika mycket som allt annat.

Jag kommer slå ihop bloggarna och det kommer att ske i andra bloggen.
Dels för att rensa upp här på läsare som kanske inte ska ha tillgång till andra bloggen. Så den får man gott BE om.
Dels för att jag har bokfört alla menstrautioner och ägglossningar och sådant där. Alla datum finns där, så jag vill inte ge upp den informationen i förmån för denna blogg som gjort mer ont än nytta genom åren!

Det här är en del av vårat liv och de som inte kan ta det behöver inte prata med oss eller läsa bloggen, jag är trött på att dölja vad jag känner och hur allt går. Det här påverkar ändå redan så många i våran omgivning.


Här kommer lite info om vad vi går igenom så kan ni ta ett beslut om ni vill läsa andra bloggen eller inte:

"Som ofrivilligt barnlös möts man tyvärr alltför ofta av oförståelse från omgivningen. Trots att barnlöshet år 1997 klassades som en sjukdom av WHO och av svenska regeringen ses det ibland som något av ett lyxproblem."

"Ofrivillig barnlöshet gäller inte bara par som inte kan få ett första barn, utan man kan också vara ofrivilligt barnlös när man inte kan få ett syskon till ett barn man redan har."


Jag skriver om den extrema långa väntan till beräknad icke mens (BIM) och visa upp glada gubbar på ägglossningstester. Allt med från en lätt och skämtsam inställning till en stundvis väldigt ledsam ton! Ibland nästan ord formulerade från en deprimerad.

Att vara ofrivilligt barnlös är en livskris, en sorg, en sorg som inte bearbetas snabbt som vanliga livskriser. Ett dödsfall blir sakta enklare att hantera men detta påverkar varje dag, ibland varje minut. Man påminns dagligen eftersom man lever i sin kropp, en kropp som inte bär på barn. En kropp som inte samarbetar. En kropp som sticker och drar och man tror att alla är ett symptom.

Vi kämpar och stundvis har vi det förbannat bra, så att man nästan skäms över att man inte tänker på att man inte blir gravid och vi har ju en 5 åring här hemma som är en lillgammal ung dam med roliga och kloka utlägg om att om vi ska göra ett syskon så kan hon titta på tv medan vi gör det i badrummet. Och att det gick hel galant att jag blev hennes mamma som 17 åring, trots att jag "nästan var ett barn". Hon har rätt.

Det var jag och det ger mig skuld och glädje. Jag känner skuld över att inte kunna ge min make ett barn men så "enkelt" ge någon annan det. Det är en börda jag får bära dagligen och påminnas om varje gång jag ser henne. Men jag är så glad att hon finns ändå!

Ibland kommer bilder från lekparken, där jag själv gärna deltar i klättrandet, men det får man inte se på bilderna såklart. Det är ju svårt att klättra och fota samtidigt!

Jag skämtar om att det är svårt att få barn ibland, men observera att jag egentligen är jätte ledsen men jag hanterar det stundvis genom att skämta bort det, det blir ju enklare för omgivningen också.

MAN FÅR fråga mig saker men är man gravid behöver man inte SKRYTA om det och KLAGA på alla symptom, jag tar dom gärna ifrån er! Jag är en öppen person som gärna vill hjälpa andra och kommer därför svara på alla frågor jag får och jag är lite besatt av vad som händer kring allt detta. Så jag forskar och filosoferar mycket kring detta med att man inte får barn. Provar gärna naturläkemedel som inte fungerar och det tar jag på fullaste allvar. Att höra "sluta tänka på det så går det" är det värsta jag vet och det undanbedes vänligt men bestämt!
Däremot får man nog säga att jag tänker för mycket på det, för det gör jag, men vad är för mycket?
Ni får iallafall givetvis säga vad ni vill men jag kommer kanske inte besvara elakheter.
Det är sådant jag måste få bort ur detta för att klara av vardagen.

Förövrigt så älskar jag människor och tror på människans godhet!

VÄLKOMNA!

Nu kör vi!

Den som är nyfiken på hur utredningen gick kan läsa i andra bloggen!

Efter den blev jag iallafall helt jävla slut i lillskallen, så mycket information på så kort tid! Nåväl, det för nog något gott med sig iallafall! Jag köpte medicin och fick lite pengar över och tänkte att jag skulle tröstshoppa lite men eftersom jag varit ledsen och kändes mig så jävla trött så såg jag ju fan helt jävla förfärlig ut i ALLT!
Blir väl godis ikväll istället skulle jag tro!

Ska även ät monster medicin nu så det blir nog sista gången jag äter godis på ett tag.
Då man tydligen kan må väldigt dåligt på medicinen och hon rekommenderad inte massa hårt stekt mat! Men det gör dom ju aldrig! Tänker inte sluta leva som jag gör förrän jag konstaterat att jag mår dåligt av det. Inte sola får jag heller. Tur att det är ska vara kyligare denna vecka än förra!

Nu är iallafall bollen i rullning på gott och ont!

De Ofrivilligt Barnlösas Dag!

Idag är det de ofrivilligt barnlösas dag! (Facebooklänk)
Vi klassas inte som det nu men vi känner samma känslor.
Detta togs upp på Nyhetsmorgon.
Vädjan från en oförklarligt barnlös

Vänner! Ni frågar mig och karl'n:
"När ska ni skaffa barn?"
Som att det bara är att skaffa?
Ni vet inte hur mycket som måste klaffa!

Råden som haglar är många:
"Din mans kalsonger är nog för trånga!"
"Kanske han duschar för varmt eller kallt?"
Detta har vi fått höra tusenfalt

"Drick inte kaffe, drick inte sprit!"
(Vi har det redan slopat, men det hör inte hit!)
"Ät vitaminer, mineraler och folsyra!"
Vet ni att piller är jävligt dyra?

"Åk på semester, skaffa en hund!"
"Tänk inte på det, koppla bort det en stund!"
Ni vet inget om vår trånad!
Ni som blev gravida efter er första månad!

Det vi går igenom är en stor prövning, ett test.
Förstå om vi inte känner för att gå på er fest.
Det är inte för att vara oartig eller asocial,
men för att orka så måste vi göra våra val.

Nära och kära, vänta ut oss, bry er om.
Om vi så ringer mitt i natten, så kom, bara kom!
Vi kan inte vänta oss att ni ska förstå,
men stötta oss i kampen för att bli fler än två!

möbler

Det är svårt med balkonmöbler när man knappt har en balkong!
Vi har en, den är lustigt formad och liten och har inte ens någon dagssol utan solen når den vid kl 15 ungefär men några sommarkvällar kan man ju sitta där. Då till något att sitta på! Svårt att hitta något som är tillräckligt litet faktiskt! Egentligen är ett runt bord inte alls optimalt men det är nästan omöjligt att hitta fyrkantiga i den storleken. (fanns dock ett) Så jag har hittat följande:


De är i ungefär samma prisgrupp, det kan skilja någon hundralapp.
Men vad tycker ni om dessa? Vad blir finast på en helt vanlig, liten balkong?
1,2 eller 3?

inget

Det har börjat bli varmt ute och det tycker vi ju om! Dock känns det konstigt att bara gå ut och inte göra något speciellt, så jag ska nog göra några äreenden. Kanske gå och kolla när Syon har drop in så jag kan boka kurserna som börjar efter de som jag har nu så jag kan anmäla studiebidrag! Skulle vara skönt att börja få sådant nämligen. Jag har pluggat första kursen utan för att jag var "skyldig" CSN 120 poäng. Jävla dumt!

Usch vad jag mår illa idag, det är nog dags att äta något, önskar att vi hade sallad hemma, men det har vi ju naturligtvis inte, bara för att jag vill det.

Har inget intressant att skriva i övrigt faktiskt.
barnlöst.

Idag önskar jag att vi hade anmält oss till matstafetten, vi skulle ju göra det. Men det blev någon kommunikationsmiss med våran kontakt så det blev ingen. Jag önskar att vi hade anmält oss själva så vi hade haft något roligt att göra ikväll och äta massa mat och sedan gå på efterfesten och förhoppningsvis ha skaffat oss nya vänner. Istället var det tänkt att vi kanske skulle träffa en kompis till maken som egentligen bor i Stockholm som är här över helgen med sin tjej. (de var även på vårat bröllop och han var bestman) Men vi får inte tag på dom nu. Så istället.. ja jag vet inte, jag sitter här och André jobbar än så länge, men vad vi ska göra istället vet jag inte.

Önskar vi hade några att äta middag med och umgås bara. Men icke, sa nicke.

FÖRSLAG på vad man gör när man inte har barn hema?
Som inte bara låter "gör ett till barn" eller "se på en film"..
Sånt gör vi ju hela tiden! HELA TIDEN I TELL YOU!

Ett "blä" inlägg!

I helgen är vi utan barn, det känns ju alltid konstigt! André jobbar även kväll idag och imorgon vet vi att han jobbar morgon men det kan lika snabbt bli ett dubbel pass för honom! Så antingen så kommer jag att sitta här ensam hela helgen eller så kommer han vara med mig ett tag!

Idag är det rätt skönt att bara sitta här faktiskt, inte ha något prov som hänger över mig, bara resultat som tar 2 veckor att få och vetskapen att jag borde börja på nästa kurs snart men inte kan. Och måste vänta en vecka med att skicka in til CSN. BLÄ på dom! Egentligen slutade kursen 5 maj, officiellt, men jag kom igång två veckor sent eftersom jag inte fick papper och inte hade några böcker. Så vi kan hoppas att det är från det datumet som kommer att gälla ändå. Nåväl, det kan bara tiden utvisa.

Så jävla jobbigt att inte ha inkomst, det tär faktiskt. Tidigare har jag kunnat lösa det med bostadsbidrag och annat, men nu när vi är två och en har inkomst (hahha.. eller?) så går det ju inte. Bara att leva på honom och det hade ju gått, om han hade fått sin lön. Det är snart ny lön och hela första har inte kommit och ja just nu irriterar det mig för jag har räkningar som ligger obetalda och jag har fått ringa till bolag och pratat med dom. Det är ju så himla kul.
Inte alls, faktiskt! Hade behöver 5000 kr nu, på en gång. SUCK.

Den som känner sig rik och vill ge bort pengar kan kontakta mig!

helt slut..

Idag gjorde jag mitt slutprova på min 450 sidor långa ekonomikurs. Jag sov väldigt dåligt och formulerade mig som en 9 åring på provet, tror att hon kanske förstår ändå.. En fråga var om pålägg och jag tänkte "vadå för jävla pålägg? Skinka eller?" kom sedan på att det var det man lägger på för att få vinst på en vara.. kom dock inte alls ihåg hur man skulle räkna ut det. När jag tittade i boken sen så föll bitarna på plats.
Jag hade två timmar tillgodo när jag var klar och får be till gudarna att jag lyckades svara rätt på iallafall 7 frågor så att jag får godkänt. Man skulle förklara som att hon inte alls förstod kursen själv, ja det är ju lätt.. När man är så jävla bra på att förklara saker.

Vissa frågor var nog lite trick question. Det finns nog flera svar och det irriterar mig, för jag förstår då inte vilket svar jag ska ange. Angående pålägget (som inte var skinka) så skulle det beräknas på direkta kostnader på 20 miljoner och indirekta på 12 miljoner. Man skulle sen räkna ut hur stort pålägg på en jävla symaskin man skulle behöva. Ja jag tyckte ju att det skulle behövas bra jävla mycket för att komma upp i dessa summor med en symaskin värd 6000. Det maked no sense för mig just då.

Nåväl, om jag klarade 7 av 15 frågor är jag safe. Annars.. jadu. Jag vet inte. Det var så svårt att plugga till detta prov eftersom jag jobbat med en del av det och det känns inte som när man jobbade med det. Det känns bara fel. För sådär går det inte riktigt till på riktigt så att säga. Nåväl, nu släpper vi detta här tycker jag och blickar framåt. Jag hoppas CSN svara på mitt mail snart. För nu ska jag inte vara skyldig dom några poäng mer och borde kunna få igång mitt studiestöd! SÅ DET SÅ!

Avskalat

Sakta börjar jag komma tillbaka, från våran kamp.
Man har varit lite besatt av att lyckas.
Ockuperad av tanken att något är fel.
Men allt är rätt, allt i mina val.
Och det är tillräckligt.
Men hoppet finns kvar.
Vi kämpar på, tillsammans, är vi starkast.
Jag är lika förälskad nu, som vid första anblicken.
Du är allt jag behöver och
jag älskar dig.


For the weight of us


men kampen, continues.

Söta du

"Du har förstört henne!"
- va?
"Ja hon sa "mormor, ikväll är det hockey, ska vi kolla?"
- hahhaa

Ja så är min tjej! Hon gillar hockey, med lite tur börjar hon inte spela.. Men hon får ju om hon vill, men det känns lite farligt med brutna näsor och så är det rätt så dyrt! Men hon gillar iallafall att titta och det är ju kul!
Kanske får titta med henne ikväll då när Sverige möter Italien!

En helt vanlig helg

Har inte så mycket att skriva.
Min bror var på besök igår, ringde rätt sent på kvällen och behövde en sovplats så han fick låna soffan över natten! Om två timmar är det Sverige - Ryssland och det ska bli himla roligt!
Jag ska göra pizza tills karln kommer hem från jobbet, av någon anledning så äter han inte där, trots att han jobbar på en restaurang. Hmm.. men kanske blir så efter ett tag.

Ikväll ska vi även iväg och fira Helene och Per-Erik som fyller år! Vilket påminner mig om att man kanske skulle köpt något. Äsch! Vi tar ju med och bjuder på Gin och Tonic! Så kan det bli när man inte får lön..
Maken i hemmet fyller ju år på tisdag och jag kan inte köpa något åt honom. Det känns inte alls kul men han får i efterskott när studiestödet kommit igång, hur tråkigt och jobbigt det än känns så får det bli så.
Så kära födelsedagsbarn! Vi bjuder på lite dricka iallafall!
För de som inte vet så har jag och Helene känt varandra sen så länge att jag inte ens minns när vi började känna varandra. Kanske var på 6 års eller något liknande. Hon jobbade även nu senast med André. Eller ja, med mig först, sen fick André jobb där. Per-Erik är en praktikant där som även jobbade på riktigt ibland! Bra kille.
Så vi firar dom ikväll!

helg

Nu börjar det vakna till i andra bloggen igen och därmed lite mindre här. Men ska försöka fortsätta hålla en någorlunda jämn balans även fast det är svårt. Idag har jag pluggat en massa och maken har jobbat på det nya jobbet. Ett ställe som även caterade bröllopet vi var på i helgen. Då var vi fina, minsann! Finns nog ingen super bra bild på mig i den fina klänningen jag fick låna av Helene. Men jag fotade ett själv. Dock utan smycken och annat jag hade på mig. Men det får man ta!

Vi fick bra bordssällskap (fri placering) och hade riktigt trevligt faktiskt! Det var dock kallt som tusan, eftersom det var ett utomhusbröllop och det var 2-3 grader som mest den dagen och små regnade/duggade under själva dopet och vigseln. Det var nämligen ett kombinerat dop och bröllop! Det var fint men man frös ett bra tag. Enda tills han som satt mitt emot Andre stal en värmefläkt sak och satt vid oss. Första gången på hela kvällen vi hade värme och den lyckades vi njuta av i ungefär 1 timme innan de var snälla och skjutsade hem oss när de skulle åka!

Vi hade iallafall en trevlig kväll med hockey, bröllop och mycket socialt. Nu är det vardag och livet vandrar på som vanligt. Mycket spännande händer i andra bloggen så ni som har den, ta gärna en liten titt!

sammanfattat.

Vi firade Valborg utan barn, ja det kändes väl konstigt. Men vi åkte ut till Helene och Daniel, grillade kött och gjorde god mat! Det blev en social tillställning med majbrasa och diesel.. Kan förklara sen när jag fått det som behövs för att visa! Blev iallafall riktigt fint. Lite konst, enligt min mening. Jag vet faktiskt inte vad klockan var när vi till slut delade taxi med en annan gäst hem till stan (ja hon bor ute på landet i ett mysigt hus med väldigt stor gård) och gick från medresenären hem. Det var riktigt skönt och jag tror att vi båda somnade på en gång när vi kom hem.
Dagen efter så konstaterades det att barnet inte skulle komma förrän idag. Så vi åkte och såg på Avengerns, som fick 5 av 5 majbrasor!

Maken är duktig och provjobbar på nya jobbet idag, för att se om han trivs. Lite roligt att han för tredje gången i rad går in på ett ställe och presenterar sig för att söka jobb och får jobbet? Ja, jag förstår ingenting. Tänk om det var så lätt! Han är duktig, min man. Själv så gjorde jag klart sista inlämningen idag på kursen och ska väl nu försöka lägga upp repetering och sådant för att kunna göra ett slutprov. Har ju dock aldrig gjort ett slutprov på en HEL kurs förut så vet i ärlighetens namn inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Ska väl läsa hela boken igen iallafall och kanske göra om någon uppgift per kapitel. Är ju trots allt 33 kapitel.. La la la la.. Några tips?

RSS 2.0