Svar På Tal

Fick många frågor om budget nyligen som jag inte hunnit svara på och sitter nu och väntar på att vattnet till pastan ska börja koka så kan börja svara lite smått.

Vi beställer catering från hamnkrogen, det är största posten. För 45 personer; för och varmrätt landar det på 9000 cirka. Efterrätten gör vi själva i form av pannacotta med hallontäcke. Beräknas inte kosta så mycket. Vi för i en stor form och delar sedan upp i bitar, enklast eftersom vi inte har tillgång till massa små formar. Det blir nog bara några hundra med ingredienser, kan återkomma när vi gjort dom!
Ett tips är att göra för och efterrätt sen om man kan och vill även tårtan, själva.

Vi kommer ha mousserande vin som välkomsterink. 4 glas får man ut på en flaska.
Till middagen bjuder vi på två-tre glas vin/alkoholfritt alternativ samt avec. 4 glas vin på en flaska och 4 cl avec per person. Blir tre flaskor avec och 6 bag in box vin.

Efter middagen har vi en bar till självkostnadspris. Det innebär att det är betalbar men absolut inte så dyr som krogen. Snarare 20kr per drink. Detta för att vi tror att folk dricker mer = blir fullare och kanske stökiga om man har öppen bar. Samtlig alkohol kommer från Tyskland. Kan man visa tullen att man ska ha till slutet sällskap (ex: genom att visa hindersprövning) så ska inte mängd vara problem.

Vi åker dock inte ner själva utan det är ordnat på annat sätt. (allt inköp, dvs även till baren för försäljning kommer hamna på 3000)

Är man osäker på mängd, köp kompletterande på systemet och ha tills det andra är slut. På systemet får msn lämna tillbaka!

Blommor och tårta! Tårtan jobbar vi på, velar mellan att beställa eller fixa själva. En med dekor osv går på 2000. Funderar därför på prinsesstårta fast vit och inte nämna bröllop. Blir lätt billigare då!

Blommor landar nog på 1000 till slut ändå. Men ska försöka trycka ner priset. Annars är blommorna ju även bra dekor till dukningen!

Slutbudget kommer hamna på 20.000 hur som helst och det är ett billigt bröllop enligt mig.

FRÅGA PÅ ALLA SOM UNDRAR MÅGOT.
Ber om ursäkt för hur inlägget ser ut, mobilbloggning, korrigerar sen! :)


Kommentarer
Postat av: Jannice

Det var ju inte alls farligt! :) Jag vet vem som ska få guida mig i djungeln när(om) det blir min tur!

2012-01-06 @ 22:52:00
URL: http://minbebis.com/blogg/bebisdags
Postat av: Craxyknas

Låter som ett otroligt billigt bröllop faktiskt, wow! Jag som alltid har fasat för att det ska dra iväg så fruktansvärt mycket när man ska gifta sig. Men efter att ha kikat på din budget så inser jag ju att jag skulle kunna gifta mig redan nu med de ihopsparade pengar jag redan har. Perfekt! Bara det att jag inte har någon man än haha, jag menar bara att det hade varit möjligt om jag velat. Hopp för framtiden att jag inte behöver bli ruinerad när det är min tur ^_^Hoppas ni får ett underbart bröllop!!!!

2012-01-17 @ 11:59:20
URL: http://craxyknas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0