Svar på tal

Fick en kommentar om blommorna, kan inte svara till denne så svarar väl här. (orkar inte publicera det här för det var så långt!)

Jag förstår att det oftast läggs ner mer tid om man ska göra värsta super buketten där blommorna beställs och ska timas med det perfekta stadiet i blommornas utveckling osv osv. Men om det är så att man ska ta säsongsblommor som finns hemma och dryga ut dom med brudslöja och att man faktiskt inte har större krav än så. Så torde det ju inte kosta mer än att göra en vanlig bukett. Kan nog gå in hos en florist och säga vilka blommor jag vill ha och de får den att se fin ut, utan konsultationer och allt sammans. Vissa brudar är lätta att ha och göra med och vissa är vansinniga. Jag är dock inte en utav dom. Samma sak gäller frisyrer. Vissa tar konsultationer och det ska provuppsättas hit och dit. Men säger jag: "gör en svinrygg på mig". Så ska det ju gå under bal/festuppsättningspriset och inte brud, när jag faktiskt inte vill ha konsultation utan "chansar" och bara vill ha den gjord samma dag. Finns ingen logik i att detta då ska kosta 4 gånger mer bara för att ordet brud står före. Om du förstår hur jag resonerar.

Jag kommer i vilket fall som helst att köpa blommor och ordna buketten själv. Blir nog ett fint hantverk det med.

en tillbakablick

Kollade tillbaka i arkivet bland kommentarer, månad för månad till bloggens start.

Lite lustigt att finna kommentarer om hur super en viss person är och att jag är psykiskt störd och borde söka hjälp.
Nu i efterhand så kan jag bara titta på dessa kommentarer och skratta. Riktigt mycket faktiskt.
Vi kan ju titta efter, vem av oss som hade rätt. Ni som kommenterat eller jag. Vi kan ju titta in genom fönstret till våra respektive hem och se efter vart det springer skrattande och lyckliga barn.
Vart det finns värme och kärlek. Vart vardagen inte går ut på att snusa och dricka öl. Vart prioriteringar ligger bäst osv. Lustigt.. lustigt att mamman hade rätt hela tiden.

Jag blickar framåt!

byggande dag

Blir ganska trött när jag gång på gång ser inlägg om snus och öl postas på facebook av dig. Och du försöker att verka pålitlig? Det verkar inte riktigt så. Uscha!

Idag har jag och Sophie varit på både Ica och Coop. För när Sophie bestämmer blir det Ica nu för tiden och när jag bestämmer blir det nog Coop. Så idag var vi på båda faktiskt! Vi åkte från familjeparkering till familjeparkering. Vi köpte lego och har spenderat en timme åt att sitta och bygga med det. Blev ett riktigt fint resultat om jag får säga det själv!Vi hade tänkt ha tjejkväll till Fångarna på fortet ikväll men insåg nyss att det inte sänds ikväll utan att det istället sänds "så mycket bättre". Ja så mycket bättre för oss vuxna men inget jag skulle titta på med Sophie. Så det var lite tråkigt, tycker jag! Istället så tror jag att vi ska mysa ner oss till en film. Det lutar mot Rio i nuläget. Sophie vill se den eller my little pony. Och de små ponny hästarna i all ära. Jag såg trots allt på dom när jag var liten men det är inget jag är sugen på en lördagskväll. Utan det får vänta till en vardag tror jag bestämt!


Den första har ringt min mamma för att Osa idag, de borde kanske få ett pris, tycker jag!

Keep up the good work!

Sneakpeak!

Uppmanar min m2b att titta bort nu om han verkligen inte vill se något av klänningen för nu kommer det en bild på en del av klänningen! (Dock tycker inte jag att det gör något att du ser denna bild, eftersom man inte egentligen ser hur den ser ut, så ditt val älskling!)
Men innan det slänger jag in en bild på inbjudan med en del information bortsuddad så att han har en chans att ångra att han gick in på denna sida!Jag köpte scraapbooking papper som jag delade i mitten och köpte kalligrafipennor.
Samt en silver penna. Beställde band i salvia och i vitt från calligraphen.se.
Ville göra dom själv så att det skulle kännas mer personligt än att beställa dom.
Någon större prisskillnad var det egentligen inte, detta tog dock betydligt längre tid än om jag hade beställt dom. Men lite skrivkramp har ingen dött av, antar jag!
Varje inbjudan tog ungefär 5 minuter. Iallafall efter att jag skrivit några stycken och blivit varm i kläderna!


Den är ivory och är en sann dröm!Svar på tal

Anonym om s:
Har du fått höra någongång att du är lik Kristen Stewart i Twilight?:D jättelik!

Svar:
Hahaha ja faktiskt, trots att jag själv inte tycker det så har det hänt ett antal gånger att jag fått kommentarer på bilder av mig själv, att jag är lik henne. Ser det dock inte.

Bilden på mig är en gammal visningsbild, när jag hade den så fick jag denna kommentar:
"Du var asbra i Twilight!" följt av en länk till denna bild.
Dock ser man klart och tydligt på denna att vi inte är särskilt lika! Tycker jag då, såklart.
(tack för att du skrev!)sHur kan man någonsin välja bort detta ansikte?
Du är allt i världen.

Tänk att du växt och frodats i mig?
Att du är skapad av mig och ur mig.
Av mitt kött och av mitt blod,
Av min näring och av min kärlek.
Tänk att du växt under mitt hjärta
Och i det.
Jag väntade visst hundra år på att få
Känna din varma hud och
Höra din sköna stämma.
Tänk att du varit så nära, men så långt borta.
Du fanns i mig och nu håller jag din hand.
Tänk att du växt och frodats av mig.
Av min närhet och kärlek.
Tänk att du växt under mitt hjärta
Och alltid i det!

©Sveaalexandra

suck..

Sålänge varade glädjen om att ha skickat iväg nästan alla inbjudningar.. Jo tills man inser att man i alla omgörningar av korten ha glömt en viktig bit information. Nämligen informationen kring baren och att den har självkostnadspris. En ganska viktig detalj i det att de inbjudna borde ta med sig pengar om de vill dricka något efter middagen.. SUCK! Det var bara att skicka iväg ett mass mail och sedan ringa de som inte har facebook och förklara läget och senare idag riva upp kuverten som inte är skickade och lägga till denna bit information. När man trodde att man är klar.

"sånt som händer" säger min m2b.. nej det är faktiskt inte sånt som varken får hända eller händer. Bara mig verkar det som. Inte för att jag är bitter men det känns som att allt blev mycket jobbigare nu efter att jag äntligen kämpat klart med inbjudningarna. Men men! Rätt ska bli rätt.

Slänger med en tjuvkikis på festprogrammets framsida:


<3

Fick idag hämta sakerna från Newbody försäljningen och har en del utdelande och insamlande av pengar att stå i under veckan. Kommer nog gå bra tror jag, men nu är golvet fullt med paket. Kan inte ens föreställa mig hur det ser ut hos Milla som var den som sålde mest paket med sina 71(!). Jag sålde 26 och var en av de bättre efter henne. Sjukt hur hon lyckades med det där. SJUKT.

Well, vårat barn har inte kommit hem än. Ja för mig så är hon faktiskt vårat nu. Så jag har lite tråkigt i nuläget, väntar besked på när hon ska komma hem så jag kan pussa ihjäl henne och så hon kan säga "men mamma.. du måste spara några pussar". Hon är ett sådant hjärtegull som besitter sådan smarthet och den vackraste själen i världen. Jag önskar bara att trotsen går över snart. Men det är inget jag räknar med i nuläget iom situationen hon sitter i. Det är faktiskt lite synd om min älskling.

 en lördag

Idag är en helt vanlig dag. Dottern åkte med faster för att hälsa på fasters lillebror och sedan ska hon vara hos farmor och jag hoppas att hon får riktigt roligt mitt lilla frö. Under tiden så arbetar herrn i huset och jag försöker hitta ork och lust att gå på lagfest. Jag ska gå men har egentligen inte så mycket lust just nu men det kommer kanske med tiden hoppas jag. Tycker väl egentligen att jag är för gammal för att hålla på med detta. Men vad gör man inte för sammanhållningen.

Tänkte avslöja färgtemat för bröllopet..
Salvia, vitt och silver.

Vintrigt och fint, anser då jag iallafall.

Nu har jag väldigt tråkigt och funderar på att toppa håret lite granna, det ser förjävligt slitet ut i topparna. Mindre roligt faktiskt!

Lite om planeringen

Ber först och främst om ursäkt för uppehållet. Skulle kunna skylla på bröllopet men tänker inte göra det! Jo det är faktiskt främst bröllopets fel! Det har iallafall börjat ta färg och form nu. Klänningen är gömd här i hemmet iom att brudgummen inte får se den. Jag tänker frakta bort den någon annanstans men har lite seperationsångest nu efter att jag faktiskt äntligen har fått den efter 3 veckors väntan.

Inbjudningarna är skickade och kommer att erhållas av alla långväga gäster i början på veckan och sen är det bara att invänta osningsdatumet innan man kan göra så mycket mer. Något man dock kan göra innan man vet antalet gäster är bestämma och beställa efter två tärnklänningar och hålla koll på hur det går för min mor med de två resterande näbbklänningarna. Kan skvallra att det blir tre näbbar, tre små blondiner som kommer att ha vackra vita klänningar. De har även fått vita korgar som jag ska byta "handtag" på från kedja till satinband i samma färg som temat.

Har även börjat att spåna på blommor till buketterna och musiken som ska spelas i kyrka och på festen. Blommorna är nog nästan bestämda nu. Dock så måste jag lista ut hur jag ska göra dessa buketter. Har bra bilder i huvudet och kan dela med mig av en inspirationsbild som jag haft till dessa!


Tärnorna ska ha varsin av dessa, fast i andra färger.
Men formen är bestämd. Kändes helt rätt iom att det är ett vinterbröllop att ha lite annorlunda buketter i form av snöbollar.

Visste ni förresten att om man säger ordet "Bröllop" så ökar priserna så fruktansvärt mycket att jag har valt att aldrig mer nämna det ordet när jag gör prisförfrågningar.. Jag hade läst om det i forum innan hur allt ändras när man nämner att det är till bröllop. Jag trodde aldrig riktigt på det men det är så sant så! En vän hade tipsat mig om en frisör där hon gjorde sin balfrisyr och de tog 750 kr för 50 minuter. Detta lät ju riktigt bra tyckte jag. Så jag gick och pratade med dom men så fort jag sa "bröllop" så var hon nästan läskigt snabb med att säga "2200" tar vi för bruduppsättningar. Trodde dom på det själv?
Speciellt inte eftersom att jag egentligen kan göra min frisyr själv och vem som helst skulle kunna göra den på mig, frisör eller inte.. Absurbt. Därför tänker jag köpa blommor till min bukett och binda den själv. Annars blir det väl 1500 kr extra.


Och sen denna hemska längtan och väntan..
Det verkar omöjligt just nu.

RSS 2.0