det börjar ta form

Bordplacering/gästgåvorna har ändrat form på något underligt sätt! Nej men, jag satt på Ebay och hittade fina och roliga gästgåvor. Som gick lös på 2,16 SEK per styck. Jag köpte ett 50 pack för 14.99. Så vi gick ifrån de vi hade planerat som kostade 7 kr styck och slog till på dessa istället. En helt annan form och utseende men blir lite roligare och lättare! "Råkade" även köpa ivory och silver rosblad, 300 blad av varje färg. De vita till kyrkan och näbbarna och de silvriga till dukningen. Fick även med mig 2000 st diamant konfetti, som det kallas. Allt detta för 204 kr! Det är helt sjukt. Det var helt fraktfritt precis som rosetterna.Lite roliga men samtidigt fina och stilrena? Namnen ska skrivas på sitsen, så man vet vilken stol man har. (hehe)
Jag är så glad att jag hittade Ebay och "free shipping" knappen! :D

mycket pengar att spara

På en väldigt liten och tajt budget med mycket hjälp av fantastiska föräldrar så försöker jag få det bröllop jag alltid velat ha, ett relativt litet och intimt men ändå storslaget med en varm och kärleksfull känsla. Något jag tycker är jätte fint är stolsöverdrag med organza rosetter på, så det tänkte jag skaffa och jag lyckades hitta på ebay, precis det jag ville ha för dryga 200 kr! Dessa silvriga rosetter för stolar går lös på 27 dollar och har "free shipping". Det gillar jag och det är så det får bli, efter flera, flera kvällars letande av rätt färg på alla svenska sidor i hela världen och inget skulle gå på under 900 kr, vilket är sjukt ovärt så fann jag dessa! För 211 kr, för att vara exakt så får jag 50 stycken stolsrosetter i organza, hade jag köpt liknande av svenska bolag hade det blivit 950 kr + frakt.

Så mitt tips till alla som planerar bröllop, dop eller fest; EBAY!Vidare så beställde jag ju min klänning från ett företag i Kina för dryga 1600 kr med frakt, tull osv. Också väldigt bra! Alkohol ska vi köpa från Tyskland, vi har hittat en sida på internet där man kan beställa varor, bara man ordnar ett fraktföretag som hämtar det. Vi satsar på DHL och ska kolla hur mycket det kommer att landa på. Just nu får man trolla fram små summor pengar hela tiden. Men så kan det vara.

Jag betalade precis ett västset i ivory bestående av väst, kravatt och näsduk för 500 kr från "Köp och Sälj" på Brollopstorget.se.  Så det finns slantar att spara överallt. Våran lokal är gratis också, vilket drar ner kostnaden mycket. Jag kommer att fortsätta tipsa om lite smått och gott man kan göra för att hålla nere kostnaderna! Detta är inte billigt..

trött

Jag får stressutslag, av sen lön, av dubbelhyra, av att ha haft en svullen tarm i några dagar, av att planera ett bröllop som är alldeles jätte snart. Bröllopstorget säger att det är 53 dagar kvar och däremellan kan vi ta bort 1½ vecka för jul och nyår och sådant som även måste planeras och firas. Pengar till julklappar? Ja jag vet inte jag ja.. det viktigaste måste ju betalas och köpas såklart. Kanske ska sälja min själ? Någon som vet att jag har något som de vill ha kan säga till så får ni köpa!

Tur att man får pengar på julafton säger jag bara, så det är det enda jag önskar mig, alla kära släktingar som läser detta!

Den här flytten skulle ge massa gott, ta bort allt gammalt och ge en ny start. En enkel önskan om ett bättre liv låg bakom. Nu ger det mig utslag. Vi hade bott billigare och större om vi inte hade haft kvar den andra lägenheten. Den ger mig skavsår i hjärnan. Nån som vet någon som vill hyra en trea billigare än hyreslägenheter, får jätte, jätte gärna säga till! Känns som att jag snart ger bort den. Jävla skit lägenhet!

Så jag sitter här och fortsätter att få utslag, tills jag är helt prickig på min stora dag.

Gud, hjälp mig!

Adventstid.Lite julstämning har man iallafall ordnat under helgen. Har även ordnat en adventljusstake med fyra NYA ljus. Första gången på länge. Sånt här är inte så viktigt för mig men jag vill ge Sophie det ändå. Hon förtjänar julen och hon pratar om den som tusan nu. Igår investerade jag i lucialinne, krona och sidenband åt henne. För hon kläckte ur sig detta häromdagen: "Mamma, vi tränar till lucia på dagis, för vi ska sjunga för alla föräldrar".
Så då var man tvungen att göra henne till den gladaste den dagen och ge henne sakerna som behövs. Hon tyckte nämligen att luciakronan i tyg som hon har bara är för små barn och hon ville ha en riktigt. Men man fick akta sig så att inte ljusen ramlar av för då kanske håret börjar brinna. Jag tror dock att vi avvaktar med stearinljus-krona tills hon går i iallafall 9.an..

Imorgon är det matchdags igen för oss i IBC. Både vi och herrarna spelar varsin match, mot samma klubb t.o.m. Så det lär bli bra publik eftersom de därav har med både dam och herrlag samtidigt. Samåkning lär ju vara det bästa i ett sådant läge. De brukar bli så iallafall. Hur som haver. Kom och kika! 11.45, Öbacka SC, Härnösand. Det kan bli en bra match eftersom vi tidigare spelat jämnt mot dom!

Lite detaljer

Skänker en tanke till Melissa idag!


Har varit och hämtat min vigselring idag med Sophie, passade då på att köpa några saker till henne som ska bäras på den stora dagen. Så nu är iallafall hennes kläder klara. Bröllopshyllan har blivit fylld med näbbgrejer, ni ska få se bild!
De korgarna man ser ska få siden i sig och de ska bäras av näbbarna o sidenband istället för av kedjorna som hänger där nu. Det kommer bli så fint, fyllda med rosenblad. Det är så mycket planering, så många små detaljer som man inte alls trodde att man skulle ha. Som man inte tänkt på. Det är sååå mycket mer.

Undrandes

Många tittar på oss med blickar av fördom och tvivel. De undrar hur vi vet. Jag vet för att jag olikt tidigare aldrig känner att jag behöver vara ensam. Att jag vill bort. Jag vet för att jag alltid vill gå och lägga mig samtidigt som honom och för att vi kan tala oss till sömns. För att jag är lika glad att vakna bredvid honom varenda morgon och för att jag när det inte händer känner tomhet.
Klyschigt nog tänker jag säga att jag kan vara mig själv med honom och att ingenting är konstigt. Men jag tänker också säga att jag kan vara vem jag vill och han gör mig till allt. Han dömer inte och han ger mig tid att göra det jag älskar. Jag vet att jag alltid vill vara med honom för hans förståelse och för att det tydligen inte är knäppt att vara med mig. Och den tystnad som finns är bekväm att vara i även om den sällan uppstår. I hans ögon ser och finner jag mig själv och ser in i den vänligaste själen jag någonsin stött på. Du är allt jag någonsin behövt och velat ha och som jag har sökt efter dig, i flera hundra dagar. Jag kan fortsätta hur länge som helst...

Jag bara vet.

Föralltid kommer gå alldeles för snabbt med honom men vore outhärdligt utan honom.

Jag blätter dig, Jan André Berglund Viberg!


I oändlighet.

Kommer jag älska


sneakpeak!

Klipper ut band, viker, mäter, räknar.

Det är dom små detaljerna som gör det, eller hur? Här kommer några bilder!

Jag älskar den där färgen, är så lycklig att jag fann den! Salvia heter den och är sådär lagomt harmonisk och ljus utan att vara pastellig. Ni som fått inbjudningar återfann den där! Samt silvret! Allt hör ihop, men det är ändock små små detaljer som inte alla kommer att lägga märke till. Inte sådär att de kan säga att de såg exakt dom färgerna på inbjudan, men så pass att de undermedvetet kopplar ihop det. Att de vet att det är bekant. Som om de blivit förberedda på det hela.
Att välja grönt var simpelt. Det är naturligt och samtidigt inbringar det glädje. Den är inte mörk, så som man förknippar till julen. Utan det är där silver kommer in, till vinterhalvåret. Salvian är en kall och vintrig version av den sommarljuva färgen. Lätt dekorerat, svårt funnet. Så vissa skillnader i nyansen kommer att förekomma. Tyvärr, men det är svårt när det är få sidor som har salvia och jag kan tänka mig att de inte har exakt samma nyans.

Alla pratar om julen!
Det är ju förbaskat kul, om man inte hade ett bröllop som inträffar en månad efter julafton. Så ni kan ana hur stressen smyger sig på när någon uttalar sig om julen och att nu har vi minsann börjat pynta. Ja vad roligt för er, mindre roligt för mig! Jag var smart, tyckte jag som la bröllopet i januari. Det var inte jul och det var inte vår. Det kommer vara snö och det kommer att vara kallt och mysigt. Det kommer vara mörkt och stearinljusen kommer att få lysa. Det fanns inga tankar på att det ska hinnas köpas julklappar mitt i planeringsstressen och att det ska vara julbord och gud vet allt på jobbet. Tur att jag är superkvinnan och klarar exakt allt! Nu är det iallafall inköpsstopp och bara mat och sådant får köpas innan det är dags för julklapparna. Om det inte är bröllopsrelaterat såklart. Jag är glad att jag inte betalar maten själv. PUST.


I onsdags lades även handpenningen på vigselringen! :D

<3


håret och vikten..

Låtarna är nu bestämda, tror vi! Haha, det finns en viss risk att vi hinner ändra oss innan det är dags! Jag börjar få lite ångest över in marschen. Kanske är lite.. okänsligt. Nä jag vet inte hur jag ska beskriva det. Skulle behöva lite råd men vill inte förstöra den eventuella överraskningen. Hmm.. svårt!

Gjorde en to-do-list åt karln idag så att han kan hjälpa till lite mer än vad han gör nu. Han är nog ganska handfallen medan jag har koll på exakt allting. Men det är ett tungt lass att dra. Ska nog ändra taktig i bordsplaceringsmaratonet och göra en klipp och klistra istället! Kanske borde åka till lokalen och faktiskt MÄTA exakt i rummet och försöka få till det på papper sen. Då blir det nog lite lättare, lokalen är nämligen lite svår möblerad känns det som eftersom det är pelare.. men ingenting i livet är omöjligt! För finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Min far håller på och bantar inför denna dag, man kanske ska shapea sig själv också? Om han lägger ner sådan tid på sin skönhet så kanske man ska göra det själv med. Men all detta planerande får mig ju bara att vilja äta mer och mer godis för att orka! Plus att vi trots allt jobbar på en restaurang och där finns det väldigt mycket god mat, varenda dag! På tal om det så ska jag åka och jobba om en timme ungefär. Karln lämnade jag där efter att vi lämnat Sophie i kramfors hos den febriga barnvakten!

Nån som vill hjälpa till med åsikter om frisyren?
Velar mellan en klassisk svinrygg eller en knut. Det hänger mycket på mitt beslut kring slöjan också, om jag ska ha en sådan kan jag inte ha svinrygg av praktiska skäl. Slöja får man bara ha på sitt första bröllop. (Nu tror jag inte att jag kommer gifta mig igen men man vet ju inte, karln kanske dör?) Och har jag därmed inte slöja detta bröllop så får jag aldrig mer ha det heller. Svåra beslut! Känns som ett i-landsproblem men just nu känns det viktigt för mig.

Inspirationsbilder kommer här!


Som ni ser på mittersta bilden så ser det ju ofantligt bra ut med en låg knut när man har slöja, då fäster man bara den på knuten! Och det ser ju inte fyskam ut! Men det är så fint med svinrygg också. HJÄLP!

bordplaceringar

Det här med bordplacering.. Vad säger man. Jag följer grunderna, som att pappa sitter bredvid mig och att Andrés mamma sitter bredvid honom osv. Men det är ganska svårt att följa alla regler. Så allt detta med att gifta inte får sitta på ett vis och att sambos inte får men förlovade får osv känns ju bara gammalt och förlegat. Är det inte bättre alla gånger att sätta människorna där man tror att de ska trivas? Man kan ju försöka blanda släkterna lite också men det är svårt att veta vad exakt alla kommer att trivas med för människor. Det är faktiskt en halv vetenskap!
Tur att honnörsbordet är klart iallafall!


Låtval

Det var längesedan vi bestämde in och ut marsch låtar till kyrkan men nu till det ännu svårare. Mest eftersom marscherna gick galant. Är att bestämma solosånger.
I nuläget tror jag att det blir en svensk och en engelsk, har dock svårt att bestämma mig för vilka. Egentligen vill jag ha "a whole new world" som engelsk. Men då behövs det en tjej och en kille som kan sjunga tillsammans.
Hur som helst så är den svenska mycket svårare att bestämma. Är lite inne på "Molly Sandén - så vill stjärnorna", "Åsa Jinder - Av längtan till dig" alternativt "Molly Sandén - Hallelujah" men den kan ju tolkas som både sorgsen och glad så den är inte klockren. Har även lyssnat på "Sonja Aldén - Du är allt"

Så detta är listan just nu: (man får gärna komma med förslag)
Länken till vänster är till texten och den till höger är till spotify!

Svenska:
Molly Sandén - Så vill stjärnorna / Molly Sandén – Så vill stjärnorna
Sonja Aldén - Du är allt / Sonja Aldén – Du är allt
Molly Sandén - Hallelujah / Molly Sandén – Hallelujah
Åsa Jinder, Cajsastina Åkerström - Av längtan till dig / Åsa Jinder – Av Längtan Till Dig
Peter Jöback, Myrra Malmberg - En helt ny värld / Myrra Malmberg – En Helt Ny Värld

Engelska:
Elton John - A whole new world / Regina Belle – A Whole New World (Aladdin's Theme)
Ellie Goulding - Your song / Ellie Goulding – Your Songmöblering.

Tack för tips om naglarna! Ska börja konsumera och prova nu i helgen!
Idag köpte jag ny förvaring åt Sophie och gav mig själv hennes gamla som inte alls fungerade för henne. Så nu kommer jag äntligen att kunna vika mer av mina kläder och ja det är nog dags att rensa lite igen trots att jag gjorde det precis innan jag flyttade och då var det flera sopsäckar som åkte till Erikshjälpen.

Imorgon har vi en familjedag, ingen av oss jobbar kväll, så det blir en massa Idolmys och god mat. På lördag jobbar vi båda två så då behöver vi en barnvakt, annars blir det krångligt. På söndag har jag match och sen jobbar jag och Sophie kommer få vara med André. Egentligen skulle jag vara ledig men min kollega ville fira sin lillebror som fyller år så då var jag snäll och tog hennes pass. Inte mig emot alls! Får hoppas att det kommer några gäster bara annars blir det nog lång tråkigt.

Såhär blev det i min garderob och i Sophies rum. Nu ska bara sakerna läggas in i förvaringen också! K u l !
naglar..

Jag har alltid haft långa naglar som varit tåliga och lättskötta. Tills dess att jag läste "tre månader kvar, du ska nog börja spara naglarna om du inte ska ha förlängning på dina bröllopsdag". Nu går de av hit och dit och är ojämna och mjuka. Jag vet inte vad som hänt. Mentalt kan det inte påverkas på detta sätt? Är ju inte som mensen som man kan övertyga sig själv om att den kommer att komma först om två dagar när man egentligen ska ha den om en dag.. Det är ju faktiskt kvaliten på naglarna vi pratar om. Visst mitt jobb gör väl sitt men ändå. Någon som har några tips på hur jag ska stärka dom? (har aldrig behövt göra sånt så har faktiskt ingen aning om hur man gör)

Vilka problem man har!Denna ska jag köpa imorgon för 150 kr! Riktigt bra till Sophies rum. Så nu ska den där Lack möbeln bort istället såvida den inte får plats i min garderob. Äntligen riktig förvaring.


trött och slut

Jag är helt slut i skallen, känns som om jag svalt 10 kilo bly. Kanske för att jag var på ett äventyrsbad igår med familjen samt tränade efter det igår kväll eller kanske för att jag inte fick sova ut imorse. Vilket fall som helst så är jag helt borta. Fick extra jobb i helgen som komma skall också och får se hur det blir med matchen på söndag. Jag kommer ju hinna spela den men frågan är om man orkar när man ska jobba kväll sedan, blev lite kämpigt förra gången. Men det ska nog gå att lösa, som allt annat. Matchen i söndags vann vi iallafall med 2-1 och sista minuterna var inte alls roliga att spela eftersom nerverna var all over the place.

Idag jobbar herrn i huset kväll och det blir jag och Sophie som får hålla ställningarna här, vi får se om man orkar laga någon mat. Jag brukar vara ganska dålig på det, speciellt när det känns som att jag helst bara vill sova.

Väntar på papper också. Vill att allt ska bli klar så man kan gå vidare lite i livet.

Nu blir det en tupplur efter jobbet i väntan på barnets hemkomst.

..

Idag var vi på barnkalas hos Viggo. Sophie var vansinnigt blyg första 45 minuterna och klängde sönder oss. När hon väl kommit igång så blev kattallergin alldeles för påtaglig för mig. Så det var riktigt jobbigt att andas för mig. Det har börjat släppa nu och jag hoppas att det släpper helt tills jag ska börja jobba klockan fem.

Igår såg vi på Idol och blev riktigt besviken på Molly som sjöng riktigt förbannat dåligt. Ett mirakel att hon inte åkte ut faktiskt. Så nu får man hoppas att hon är bra nästa helg så hon håller sig kvar.

Har inte så mycket mer att skriva i nuläget. Ska koncentrera mig på att andas. Over!


Tack M Lavali för nya bloggdesignen!
(för de som har svårt att se nya designen, klicka på uppdatera i din webläsare)

familjen.

Och då tog Du Det första andetaget
Och det fyllde Dig med liv
Och jag såg I det rena anletsdraget
Där fanns löfte om en ny och hoppfull tid

Svar På Tal

Har givetvis respekt för alla de stora, jätte fina buketterna och att det är hantverk. Speciellt de droppformade som måste ta huuuur lång tid och behövas mycket koncentration till. Men när det som du säger handlar om simplare buketter så är det ju fel. Men förstår alla andra arrangemang.  Och ja det är nog även som du säger att det är fel florist bara! Får väl kika in hos dig helt enkelt :D

Idag kom det ett lättande besked, som gjorde mig så oerhört glad. Det gick så snabbt, så mycket snabbare än vad jag någonsin trott. Det är som en bal på slottet.

RSS 2.0