avstämma..

Det är nästan så att jag skäms över det fakta att jag inte har uppdaterat här på över en vecka. Känns inte alls likt mig men det har varit oerhört mycket med jobbet och med Sophie. Jag kan förvisso kanske inte skylla på det, men jag tänker försöka göra det ändå.

Idag är en sån där jobbig dag igen, när allt tär och man egentligen bara behöver en annan människa som tittar på en alternativt bara håller om en, så att man kan känna att man har ett värde. Numera känns det som att dagarna flyter samman, jag har oerhört svårt att skilja på de olika dygnen, jag behöver tänka länge och väl för att veta vad jag gjorde en viss dag och om det inte var för att jag spelade innebandy igår så hade jag nog inte vetat om det var tisdag, måndag eller möjligtvis onsdag idag. Det är bara fruktansvärt tärande. Jag satt här och funderade på vad jag gjorde i måndags och jag konstaterade att jag inte hade en aning om hur många timmar jag jobbade, var det måndag jag bara jobbade halv dag eller var det då jag jobbade hela kvällen. Efter lite funderande så kom jag fram till att det var igår jag började 07.30 och åkte från jobbet 20.30 ungefär. Idag jobbade jag konstant från 07.30-16.00 med ett matavbrott när chefen bestämde sig för att komma med lunch till oss, snäll som han är. (värnar om effektiviteten) Jag funderade på om jag skulle försöka beskriva vad det är vi sitter och gör hela dagarna men kom fram till att jag inte orkar med en vidare förklaring än att jag just nu sitter med två buntar papper, en bunt med våran bokföring och en bunt med ett av bolagens kontoutdrag. Företaget jag höll på med igår och idag har ungefär 25-20 papper per hög, varje papper innefattar cirka 50 tal i debet eller kredit, dessa ska avstämmas jämte varandra. Står det "- 25000, BG bet" ska jag söka upp en "-25000" (förhoppningsvis står det BG bet också men oftast inte) i den andra bunten. Turligt nog så är de i datumordning och vi ska naturligtvis avstämma månad för månad så gott det går. Detta överskrider vi ibland då väsentliga summor lyckats smita in på nästkommande månad. Detta gör jag hela dagarna. Inte nog med att man blir sifferblind till och från och måste gå och titta på snön eller dylikt ett tag så blir man även trögare och trögare i hjärnan rent allmänt för varje stund som passerar. Detta gör mig ofantligt osocial om kvällarna i och med att jag faktiskt inte har någon kapacitet kvar i hjärnan för att använda till tänkande och i mina tappra försök att faktiskt skapa en tanke så är det mesta som kommer upp "60545, undra vart den siffran är i bokföring.. kanske är delad i olika summor, varför saknas den" och dylikt, vilket inte alls är roligt. Det är ett under att jag lyckats konstruera ett blogginlägg en dag som detta, men det är som tidigare nämnt i denna blogg mitt enda sätt att ventilera och det är även det enda som faktiskt bara flyter på när jag tar mig an det. En sak kan jag säga "Lyckan och lättnaden som uppstår när siffrorna stämmer"..

Citat av Alexandra till Alexandra eller papperna:
"Men är du allvarlig? nej du driver fan med mig"
"Helt jävla vansinnigt"
"Det här händer inte.."
"FAN TAS TISK T "
"Åh där var du!"
"Jag KRÄÄÄÄÄKS" (sas nog 25 gånger idag)
"Hallå där!"
"Alltså det här är fan inte sant.. vafan"
"Nu tror jag väl ändå att jag blir fullständigt vansinnig"

Kanske ska ta med mig en ljudinspelningsmanick på jobbet imorgon, dock ska jag bara in fram och tillbaka och avstämma ett av bolagen, jag har strukit alla siffror, ska bara skriva in ingående, utgående och kolla om siffrorna stämmer och om de inte gör det lista ut vad som felar. Sen tar jag helg. Jag har trots allt jobbat 10 timmar för mycket denna vecka.I feel trapped but you make it a little bit easier.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0