pengar.

Jag hatar livet, egentligen så älskar jag det, jag älskar att leva, älskar att umgås med människor, träffa nya bekantskaper, jag älskar att lyssna på musik, att sporta, jag älskar att finnas, att existera, jag älskar att leva.
MEN det är synd att man ska behöva gråta, över saker man egentligen inte ska behöva gråta över. Pengar är det värsta jag vet, det absolut värsta, kan vi inte gå tillbaka till byteshandel? Fem kg mjöl mot 2 meter siden? Ett gram salt mot en kopp socker? Inte vet jag, men det vore så himla bra. Jag kan odla potatis eller whatever på min kolonilott och ett halv kg mot två fiskar. Så får två familjer potatis och fisk till middag. HURRA. Jag kan sy en klänning och byta den mot två kuddar? Så får två familjer klänningar och kuddar. Ja ni hör, man kan göra vad som helst. Nej vi måste sätta valuta på allt, vi måste ha ett pris, i mynt, små saker av metall. Små saker av metall bestämmer mitt liv. Små jävla saker av metall och små jävla saker av papper. Siffror, knapptryckningar. Pengar man inte ens ser skymten av, pengarna vi betalar via internet. Sifforna på ditt konto, siffror, det känns inte verkligt, det är kanske därför många människor har svårt att förhålla sig till pengar och tar på sig fler och fler krediter och lån, det känns inte verkligt, de finns där, men man ser dem inte, man känner dom inte, kan inte lukta på dom. Det är siffror.. 1.or och 0.or. Ett system.. ett system som gör så att många går bet. Det är svårt.

Jag tycker att det är svårt, jag har gått en ekonomisk utbildning på gymnasiet och jag tycker fortfarande att det är svårt att hantera, det känns inte verkligt. Man får hem papper med siffror på, siffror man knappar in så det försvinner siffror från internetsidan du tittar på som ska kallas "dina pengar", "konto". Här ser vi våra tillgängliga belopp, men är det verkligt? Nej.

Jag går i fullständig protest och yrkar på byteshandel!
Eller iallafall en mer rättvis fördelning av pengar samt jobb, som faktiskt ger pengar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0