argsint.

Jag är väl en av de lyckosamma egentligen, för trots alla motgångar i mitt liv så har allting alltid rett upp sig på ett eller annat sätt. Visst har jag suttit i ekonomisk ovisshet ett flertal gånger, men alla gånger har det kommit pengar till mig på diverse sätt så att jag har kunnat betala räkningarna och köpt mat osv.
Men denna gång var jag riktigt orolig, hade jag inte blivit beviljad studiemedlet hade jag fått ta svansen mellan benen och gått till soc och sedan suttit hemma på min rumpa och inte gjort någonting. De tillåter nämligen inte studier när man är hos dom, jag vet att jag har påtalat detta flera gånger, men jag tycker verkligen att det är en bugg i systemet som främst drabbar unga och speciellt oss unga föräldrar som av den anledningen måste ta uppehåll i studierna för att fortsätta vid senare mer lägligt tillfälle.

För HUR ska vi, om vi inte beviljas studiemedel ifrån csn någonsin komma någonstans om vi inte får studera det vi missade i samband med mammaledigheten bara för att vi behöver ekonomiskt bistånd ifrån socialförvaltningen.
Vore det inte fördelaktigt för alla parter i samhället att vi fick göra just detta.
Annars sitter vi  fast hos socialförvaltningen, för hur ska vi få drägliga jobb som passar med dagistider och som ger oss tillräckligt med pengar för att kunna underhålla barnet/en med det betygsunderlag vi har när vi missat en-två terminer på gymnasienivå.
Fördelaktigt för skattebetalarna att vi inte får deras skattepengar.
Fördelaktigt för oss så vi slipper ta deras pengar.
Vi kommer kunna jobba och därmed betala skatt och det är fördelaktigt för landet.
Så varför? VARFÖR kan vi inte få plugga?
För det är ju så ibland att man inte kan plugga i samma takt som alla andra eftersom vi bara har tiden barnen är på dagis att studera på, så det händer att vi inte hinner läsa alla 400 poäng för att bli beviljade en till termin med studiemedel. Blir vi inte där, så står vi där, utan utbildning, utan jobb och utan förmåga att ta oss vidare i livet.

Då lever vi på andra istället för att göra rätt för oss.
Låt dom som vill plugga och få jobb, som vill jobba få studera så att de kan komma till jobbanställningsfasen.

Varför buggar det så mycket? Vi blir klämd mellan stolarna, mellan olika organisationers system, två organisationer som har fler än några anledningar att samarbeta för att underlätta för unga att ta sig vidare.

Detta gör mig förbannad, jag har för många vänninor som har barn som har fastnat mellan stolarna av olika anledningar. Som inte får plugga för soc, gör dom det i smyg och socialförvaltningen kommer på detta blir de återbetalningsskyldiga och anklagas för bidragsfusk. Jävla misär.

Att pengar ska prägla tillvaron så mycket.
Efter denna termin tänker iallafall jag vara färdig utbildad och söka jobb. Sådetså.
För jag hade Centrala Studiestödsnämnden på min sida och det tackar jag ödmjukt för.Kommentarer
Postat av: Anonym

Man kanske ska skaffa barn EFTER att man har utbildat sig så slipper man all denna oro om pengar o sådant..

2010-01-17 @ 19:19:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0