konstateranden


Kvällens sportsliga konstanteranden:

* Innebandy är roligare utan bandyinfluenser.
* Timrå Ik kan bara dom måste.
* Vad är MoDo utan Foppa?


Kvällens andra konstateranden:

* New Super Mario Bros.Wii ger mig nostalgi av rang i ny tappning.
* Duscha är oerhört underskattat.
* Det är ett privilegium att inte behöva vara ensam.
* Jag måste städa lägenheten inför fotografering till annonsen.


men TRÅÅÅÅKIIIIGT!

Detta var den tråkigaste innebandyträningen hittills.. Inte för att jag är dålig förlorare för att andra laget vann hela tiden, nej utan för att det hade varit trevligt att få bollen och att faktiskt få bli svettig och inte stå och bara stå.
Det är inte så att mina grabbar är dåliga eller själviska, nej de spelar alltid underbart och jag är alltid glad när jag går därifrån, bortsett från när jag skadar mig. HUR SOM HAVER. Så var det inte roligt idag, inte ens lite, lite. Tvärtom så kan jag säga. BLÄÄÄÄ! Och jag ångrar att jag inte använde mina 30 kr till att köpa typ.. glass eller dylikt.  Det hade iallafall varit roligt och gott!

Nämen, vi kanske skulle tagit på oss skridskorna och spelat bandy med bandyspelarna istället, det hade varit samma sak då, vi hade ändå bara fått stå där. Jag är inte förvånad att två av våra ordinarie spelare lämnade planen, jag hade också gjort det om jag inte var så jävla, jävla tjurskallig.
Nä fyfan i satan. Vi hade väl ungefär lika mycket chans som en myra som fastnat i en Toy.
(för er som är för unga är det en sorts tuggummi och det finns en låt om myror som fastnar i Toy).
Vill understryka att myror... är chanslösa.
Nä men jag kanske ska försöka se det bra i det hela, jag fick göra ja jag vet inte.. några snygga mål, som t.o.m bandyspelarna tyckte var fina, jag fick ont i fotleden igen, en smäll i huvudet och några på händerna, fick även springa som en galning och önska att jag aldrig börjat spela.

Ett ord kommer att summera spelet ikväll: TRÅKIGT!:(

Jag ångrar mig.. hon var tyst i 30 min så jag trodde att hon sov, men det gör hon inte.
VARFÖR somnar hon lättare med pappa? JAG FÖRSTÅR INTE.
Men men, nu ska jag åka och träna och mamma kommer hit, så blir väl hon som får lyssna på gnället.


barnet<3

Sophie lekte en stund i sängen sen sa hon "ta de hä, ja sova nu" och la sig ner, fick puss, kram och byta näsa.
Sedan somnade hon! Måste även tillägga att hon ville ha dörren HELT stängd =O


Nu träning för mig!

...

Jag sitter här med min nintendotumme och ångrar lite att jag spelat så mycket igårkväll och idag.. man får ju så fruktansvärt ont, tummen är alldeles hård och varm, vissa säger att jag trycker för hårt? Men det vill jag inte gå med på, så erfaren jag är i det här med spel.

Jag ska spela innebandy om en timme och ska därför börja ladda snart, mamma kommer hit och vaktar barnet och tillsvidare så försöker jag ragga en till spelare eller två på uppdrag av "bossen" vad gäller innebandyn.

Sen ikväll, om jag hinner efter träningen så kommer en tills vidare recension på spelet!

Nu ropar hjärtat mitt att jag ska sätta på en ny saga med Bumbibjörnarna, så hörs!


<3
Hjärtat, jag ska göra dig lycklig!
Det är det enda som betyder något.
Du har blivit min personliga lilla underhållare med allt ditt snack om allt och ingenting.
Nu är det Tomten himself som är det största samtalsämnet, vad pratar ni barn om på dagis egentligen?
En dag kom du bara hem och pratade om den tjocka skäggiga och paketen han delar ut till barnen.
Nämnde dom också att det krävs att man är snäll åtminstone hela december? Hoppas de lär er det med.

Sophie Milly Rönnberg <3
"ja älkar mamma å pappa"
tänk att barnen även kan tycka om sina "unga föräldrar" :D


MARIOO!

Det var till min STORA glädje jag blev informerad om att det skulle komma ett nytt Mario till Wii.
Så nu släpptes det förra veckan och guess what? Jag köpte det idag! Lyckan är total och vi kan säga som så att jag har det jag har att göra ikväll! Så fort Sophie lagt sig ska jag hämningslöst kasta mig på spelet.

Jag älskade Mario framförallt Mario Kart och Super Mario World när jag var liten och har älskat det sen dess. Super Mario World till SNES (Super Nintendo Entertainment Systems) spelade jag exempelvis i princip varje dag när jag var gravid, sen köpte vi ett wii och till det införskaffade jag och Johan Super Paper Mario, som jag när Sophie var 6-8 månader någonting spelade dagligen när bebisen sov eller när hon tyckte att det var roligt att titta på, eller när hon ammade, ja jag var en missbrukare, hujedamig. Ett år senare ungefärligt köpte jag Mario Galaxy till Johan som jag själv spelade väldigt, väldigt ofta. I samband med detta önskade jag mig Mario Kart men fick det inte så jag åkte och köpte det själv och även det är duktigt missbrukat. Så till min oerhört stora glädje så ska jag få börja missbruka "New Super Mario World.Wii" ikväll och jag kommer givetvis att rapportera hur detta gick om någon dag. Jag som Mario galen ser verkligen fram emot detta! Affären och cola nästa - ja!
Ryktena säger att det är bra musik i spelet också, men inget klår nog Mario till Nes och Snes ändåså.jojo.

"Lyssnar du inte på vad jag säger? DIN SON HAR FEBER och du tänker åka till macken?
- Har du något bättre förslag?


Så jäääävla klockrent och bra och så typiskt kvinnor..
Det är även ganska roligt det där när en föräldern inte uppmärksammar den andre när den säger något angående barnet och föräldern betonar med att säga "DIN son/dotter". Som om barnet bara var den andres just då.
Varför inte säga "VÅR son". Nä det är samma visa varje gång, även jag gör så av någon besynnerlig anledning.
"men din dotter vill kanske vara med dig också?"

Hur som helst as bra reklam för att mackar även säljer receptfria läkemedel såsom alvedon. Karln hade en bra ide som mamman dumförklarade. Klockers enligt mig iaf.

Imorgon ska jag åka och kolla på en trea! Hoppas kunna byta upp mig och slippa den här skit föreningen och slippa sova i vardagsrummet hela mitt liv. Jag trivs förvisso super fint här med men ibland måste man byta riktning i livet. Känns som om jag inte vill bli kvar här halva livet.


hallå?!

Hush little baby, dont say a word.

And never mind that noice you heard,
it's just the beast under your bed,
in your closet, in you head.

Ja det är väl inte riktigt så jag hanterar Sophies läggningar, men jag känner lite igen det från min egen barndom, det var ett himla snack om monster då. Tur att jag ens kan bo ensam.

Fick beröm idag av min egen far angående hur jag kör, det är fan bra, han säger att det ligger i generna att vara bra förare, offensiva sådär, som vi är. Nu väntar vi spänt på att se om min bror har fått den, men den frågan lär väl ta ett tag att få svar på.

Förövrigt saknar jag Sophie, känns som en evighet sedan jag träffade henne men jag är ganska säker på att det var igår när jag klappade hennes huvud när hon somnat. Love you baby girl <3
Nästa vecka är du, min, min, min! Det blir mysigt tror jag, som alltid. Åh bbygirl! Jag älskar dig.


timrå - rögle

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja...

Det var med halvdana men ändå positiva förhoppningar jag plockade upp gammfolket och påbörjade vår resa genom regnet till den snart glömda kommunen timrå. Vi etablerade oss snabbt i matchvärd logen där vi spenderat en del tid tidigare. Vi förtärde en god middag med gröna mysterier och tippning av period samt slutresultat. Det konverserades och alla kändes rätt på hugget ändå. Jag följde sedan med min far ner på isen för att filma honom när han tog emot matchtröjan och satte igång klacken varpa vi intog våra platser för att avnjuta en match som egentligen kunde gå hur som helst men som Timrå borde ta hem. Efter knappa minuterna gör Timrå 1-0 och det känns hoppfullt, men lyckan var inte långvarig då Rögle ganska snabbt kvitterade och på den vägen var det. De tog ledningen med två mål emot ett, timrå kvitterade i andra perioden och tog sedan ledningen med 3-2. Här kändes det verkligen som om vi skulle ta hem matchen om det inte vore så att Rögle kvitterade 10-15 sekunder innan periodpaus.

Det finns inte mycket mer att säga, vi kvitterade och tog ledningen sen kvitterade Rögle och vann matchen med 5-4. Jag hade kunnat skrivit mer utförligt men jag är på för tok för dåligt humör för det nu.

Fick iallafall gå ut på isen och dela ut matchens lirare i slutet på matchen. JIPPIE... fick även autograf och en handskakning och jag MÅ säga att det inte var en ful karl. Det må jag säga.

Jag är inte pessimist, men kvalserien HERE we come.. såvida de inte gör något drastiskt, som MoDo gjort.. Det är INTE ok att släppa in 2-3 mål i öppen kasse för att de inte kan täcka.. INTE ok. Godnattgäsp.

Tack IGEN Lotta för hjälpten med barnavårdscentralen, men jag har själv tagit kontakt med dom redan och har fått samma information som du gav mig nu.

Ska t.o.m bli lite trevligt att träffa Lillian igen, var längesedan. Ska om jag hinner boka tid idag annars blir det imorgon. Vaccineringen börjar nästa vecka. Så hoppas på en snabb tid.

Nu ska jag klä på mig det sista, slänga mig själv ner till skolan och ha lektion sen kommer pappa och hämtar mig så jag kan hämta den stora bilen jag ska köra ner till Timrås isstadio Eon Arena. Jag är redan hungrig, ge mig mat och underhållning tack!


notice

Och mamma är ingen ålder.

Om jag glömt säga det tidigare dvs. 
Inte förälder heller för den delen, för er som glömde att
tänka på de stackars papporna. När ska man få vara bara förälder?
Det tjatas om unga föräldrar hit och dit..
vem sa att definitionen ska ligga i ålder?

Personligen tycker jag att vi kan lägga ner mer tid på att smutskasta
dåliga föräldrar och då menar jag verkligen dåliga föräldrar,
inte bara sådana som inte riktigt gör som "vi" gör.
Utan som går emot lagen osv.
DET kan vi väl koncentrera oss på, snälla.

Så att vara förälder är absolut, absolut ingen ålder. So fuck that.

Tänkte väl mest bara påminna lite om det.nobody knows it.

Så var det bekräftat vad jag ska spendera morgondagen med att göra, jo nämligen köra äldre människor än mig själv till Eon arena, äta middag i matchvärdslogen, se matchen samt köra gammfolket hem.
Jag brukar göra det ibland, det är riktigt trevligt och jag gör det gärna om och om igen.

Den enda stora nackdelen i det hela är att det regnar och det är läskgit att köra i regn och mörker, lär inte vara någon skillnad nu, senast jag körde var ju i våras, då var det lite slask och skit, ljust på vägen ner och mörkt på hemvägen, gick bra det iofs. Men regn och mörker. Jag gör mitt bästa såklart och jag tar nog folket hem, vill dom dricka får dom förlita sig på oss som inte gör det helt enkelt.

Fyfan vilken sjukt bra metafor jag hade i huvudet igår, skulle försöka komma ihåg den tills idag men nu har jag helt glömt bort, så jävla dåligt, jag minns hur jag låg och skrattade för mig själv när jag skulle försöka sova, bara för att den var helt sjukt jävla bra. Fyfan vad dåligt av mig att glömma..


Hela dagen har jag i alla fall försökt att få tag på barnvårdscentralen, gosse, de är lika svåra att få tag på som en ko på grönbete. Sjukt irriterande, tog iallafall rådet från en av dom som kommenterade förra inlägget och mailade till dom, komponerade ihop ett jätte fint mail som jag förväntar mig svar på imorgon, annars vet jag inte vart jag tar vägen. Tack för tipset förresten, även fast tanken slagit mig själv. Men mitt första alternativ var att våldsgästa dom, men det hade jag helt enkelt inte tid till idag istället spenderade jag det sista dagsljuset inne på mattelektion med en till elev, bra uppslutning idag gänget! Super! Får dock vara tacksamma över detta då vi tog tillfället i akt och frågade om vad som helst, kunde prata hur mycket vi villa medan vi löste talen och mellan samt skratta, något man inte gör under lektionerna, för alla måste få rum att tänka. Så det var nog en värdig lektion, hoppas jag får plus i kanten för det när betyget sätts.. antagligen inte men.

Ikväll verkar jag bli hemma, jag är inte van vid det, så vad gör man när man bara är hemma, helt ensam, utan barn och utan partner? Någon som har tips? Man tycker att jag borde vara expert, men det är jag inte, så man tycker nog ganska fel. Kanske bäst att baka något eller helt enkelt bara peppa för morgondagen. Kan inte klockan bli kväll på riktigt så alla bra program på tvn börja så man slipper sitta här som en annan bortglömd griskulting.


Sålde förövrigt kläder på tradera för 164 kr idag, 5 plagg tror jag att det var. Jippie!


grisen och vanvård

grisfebran

Jaha, vad ska man tro och göra nu? Härnösands hemsidor ger inget vett och telefontiderna till barnvårdcentralen suger, kanske helt enkelt får åka dit imorgonbitti.
Att det ska vara så oerhört svårt att få information om någonting i den här kommunen. Kan även säga att det är dåligt informerat om hurvida vaccineringen påverkar andra. Har fått information både om att biverkningarna (om man får influensalikande biverkningar) smittar och om att de inte gör det.
Jag som som tidigare nämt hör till riskgrupp vill GÄRNA veta detta. Men det är väl bara att vänta antar jag och själv ställa auktoriteterna emot väggen, eye to eye.


Hittade en till intressant artikel såhär på morgonkvisten:

Vanvård

Det får mig att skratta.. Inte själva händelsen, för den i sig är oerhört skrämmande, men det faktum att hon trots att hon erkänner detta fruktansvärda blir släppt fri med endast utegångsförbud kvällar i 8 veckor? Ursäkta men va? När dessa 8 veckor gått då? Nej vänta, till en början, vem vaktar henne? Tänker de ha en soctant/gubbe sittandes utanför hennes lägenhet alla kvällar efter kl 8? Nej skulle inte tro det och även om de hade det så lär inte det förändra det faktum att vill man ut så vill man och om vi låter oss säga att hon inte kommer ut, så kanske hennes kompisar som använder sig av narkotika kanske kommer in till henne istället och då undrar man vad som är bäst? Nej huga, sätt barnen i fosterhem, rädda dom medan dom fortfarande räddas kan. Ska detta bli ännu ett beslut de brittiska makthavarna ska få ångra? Som det andra fallet om vanvård av barn som friades och senare slutade betydligt mer katastrofartat än nödvändigt. Nänä, inget lär förändras, det var nog inte första gången hon lämnade sina barn och kommer nog absolut inte bli den sista gången heller. Tråkigt nog. Ja inte vet väl jag. Det känns fruktansvärt att det får gå till såhär och att skylla på att hon blivit lämnad av sin pojkvän hjälper knappast någon, det finns andra mammor som går igenom värre saker och man överlever för sina barn. Tror knappast att hon alltid varit beroende av narkotika, lär inte brukat under graviditeterna. Hamnat snett? Ja most likely. Men man kan inte bete sig hur som helst när man har andra att ansvara över, nej kan hon inte ta hand om barnen. Ta dom, för deras skull om någons.

GOD NATT!

dagens.

Jag vet faktiskt inte vad som är värst, det faktum att jag är vaken nu eller det faktum att det faktiskt inte går så många bra program på tvn längre, tur att jag iaf har lite sällskap på msn, ser dock inte fram emot morgondagen, men jag behöver lite sömn inatt så jag är trött imorgonkväll så jag kan återfå min normala dygnsrytm, jag tycker helt enkelt om sömn på dagen för mycket och sömn å natten för lite.
Vilket är ganska ologiskt, det lär vara så att det händer mer spännande saker på dagarna och imorgon när jag vaknar får jag ju kasta i min fil och flingor i mängder, för det är sista dagen på filen. Sen så tänkte jag väl sticka ut och springa och avrunda med rotsaksgrytan som jag gjorde idag som lär räcka till mig hela den här veckan.
Oj vad duktig jag var som ställde mig och lagade den, jag är en duktig kock, men bara ibland när jag verkligen vill.
Jag har lite problem att skriva också, för varje gång jag trycker på en tangent med höger pek eller långfinger strålar det smärta halvvägs upp för handen, så se er själva som lyckligt lottade som ens får ett inlägg nu.

Jag hör hur det droppar från duschen, som jag precis använde, man får inte det den här tiden på dygnet egentligen men jag har alltid en nödplan ifall någon nu mot all förmodan skulle ta sig kraft att komma upp och klaga om de nu även mot all förmodan vaknar. Planen är att säga att man legat och kräkts hela kvällen och ville fräscha upp sig lite. Det vorde de inte kunna bli arga över, det är något väldigt mänskligt och nödvändigt.

Jag önskar mig en mer fulländad spellista till spotify och mer pengar, inte för att jag fyller år eller så, bara för att det vore bra att ha. KAN SLUTET PÅ DENNA MÅNAD KOMMA NÅN JÄVLA GÅNG, TACK!
Det skulle vara så jävla skönt med pengar just nu. Dock verkar jag få ihop månaden trots alla oanade utgifter, lite pussel, tradera försäljning samt en oväntad inkomst från trafikstyrelsen fick det att gå ihop fint.

blahaNobody knows it but you got a secret smile and you use it only for me.

So save me, prove me.

When you are flying and I'm lying here lonely.

I know there is something sacred and free, reserved and received by me only.


Nobody knows it, but you got a secret smile.

 

 

 

Spelade innebandy idag som vanligt och trots att min fotledsskada uppstod under dessa träningar så har jag nog aldrig haft så ont som idag, herre min ge. Jag kan inte ha tyg direkt emot huden för jag har nog fler bollmärken där än vanlig, fin hud.

Samt att jag inte kan röra två av min fingrar för att de är mer svullna än än en jävla fucking grisrumpa.

Nä jag är på sinnessjukt dåligt humör ikväll, enkom pga spelet, det gick bra, fick in jävla många fina skott, men nej... to much pain to handle, visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag fick ett skott hårdare än sten precis på mitt snittärr, ni som känner mig vet hur känsligt just det området är. Bara man rör vid det försiktigt med ett finger så är det jävligt obehagligt och jag vill slå bort fingret, så man kan bara försöka föreställa sig smärtan med en boll som även gjorde märken efter sig precis på snittet.

 

 Umeå came, saw and conguered!

Polare från Umeå var ju som bekant ner i helgen och jag sammanfattar helgen till: Awesome!
och ger en fin eloge till min kära och söta mamma som hade Sophie under denna sällsynta happening.

De kom alltså ner på fredag eftermiddag och efter att ha spenderat tid hos min bror så begav sig alla hit på lite fest, det var mycket snack, mycket sång och många jävla skratt och ju tommare boxen blev desto roligare hade både jag och Emelie, som jag lyckades övertala med mig. Vi gick senare och dansade och det slutade med att jag berättade en hemlighet för henne, som jag hoppas hålls ganska så hos henne själv, då jag inte tänker gå ut med det officiellt, men jag kan inte hålla undan det för henne längre, har varit nog svårt än så länge.

Lördag började med att jag kom till min bror där allt folk var och sminkade mig som hastigast, de hade redan då druckit från kl 3 och min bror var allt annat än nykter. Vi alla ville väl egentligen vidare på någon fest men det slutade med att vi var hos min bror tills det var dags att bege sig till krogen. Vi tog taxin till stan och påbörjade kvällen på Bittens, där jag även stötte på Melinda och Elsa, som var väldigt puss och kramglada, speciellt Melinda, vad hade du fått i dig?.. Sen till min stora förvåning så dög Marlene upp, hon som inte skulle ut i helgen. Mystiskt! Men så jävla roligt, har inte sett henne på en halv evighet känns det som. Jag och Umeå folket bestämde oss för att ta en sväng till Gennys när det var 40 min till stängning och ja, det var tur att dom var där, för jag upplevde årets sämsta raggningsförsök. Hujedamej som barn han säkert var. Han ville bjuda mig på en drink och jag är inte den som är den, så medan vi väntade på Helene i baren så frågade jag vad han gjort ikväll "väntat på dig"..
mitt självklara svar på det var "NEJ, det har du inte" varpå han skamset erkände. Jag tror det var Mattias som räddade mig, eller om det var Christ, minns fan inte. Men räddad blev jag efter att ha blivit antastad på rumpan. Karln gav dock inte upp.. Han kom och spände biceps och sa "Hårdrock".. varpå jag skakade på huvudet och gick därifrån. Han granskade även hela mig och sa att det är fascinerande att jag fött barn men ser så oerhört vacker ut som jag gör ändå.. Ja herregud, jag försökte under de sista 30 min att bli av med honom, så vi gick alla och satt oss och jag satt mig i Christ knä och då gav han väl upp, för jag såg honom inte mer. HUGA.

Det pågick även en komplimangtävling, som Christ väldigt snyggt tog hem där på slutet innan våra vägar skulle skiljas. Bra jobbat! Vad priset var får ni inte veta. Det regnade ute och det fanns ingen taxi så alla gick hem, så även jag. Det var blött, men det gick an.


vaccination

VACCINERING

Ja där har vi artikeln, ifrån socialstyrelsens hemsida som fastställer att jag måste besluta om mitt barns vaccinering, dock har jag i samförstånd med Sophies pappa redan tagit ett beslut och det grundat på väldigt många olika faktan.
Dels så vore det naturligtvis helt sanslöst förkrossande för lillhjärtana våra om vi inte vaccinerade barnet och hon sedan insjuknade.
Vidare så ökar risken för familjen att insjukna dels pga att jag inte får ta sprutan och att det därmed finns en risk att jag får influensan vilket kan leda till att jag smittar Sophie och då är vi två som är sjuka och riskerar diverse hemska saker. Då är det bra att OM jag får influensan att Sophie inte kan smittas.
Det är även bra att Sophie inte kan smittas på dagis och sedan ta hem smittan till mig, som inte kan vaccineras och därmed alltså som tidigare nämnt kommer att bli smittad.
Sen som min mamma sa; eftersom du inte får ta sprutan så är det ju bra om en förälder gör det, så vi kan säkerställa att Sophie åtminstone har en överlevande förälder om du dör.

Med det ville hon alltså ha sagt att Johan borde ta sprutan även han, eftersom jag inte kan. Han har därför inget annat val tydligen, jag ska prata med honom om det.

Egentligen känns det oerhört vemodigt att spruta in diverse hemska ämnen i mitt barns kropp, men det görs alltså för att skydda familjen. Även om jag är oerhört, oerhört skeptiskt. Samarbete med barnets pappa var även något att eftersträva, så här ska det vaccineras.

Mitt lilla, lilla barn, vi ska inte bli sjuka vi inte och om mamma blir sjuk så kommer jag inte smitta dig, min skatt.


.Ute faller snö i lätt dimma.
i ringa ljus synes flingorna
dala längre och längre nedåt.
En önskan efter droppar
som sakta dryper nerför tappar av is.
En tillstymmelse av vår.
Dock skuggan av kala träd, glänsande av frost.
I lätt dimma faller snö i ringa ljus.
Ingen tillstymmelse av förår. Ungdom.

©Sveaalexandra


update.

Jag har varit vaken sen 7, och jag vaknade fast klibbad och längtade lite efter min säng just då, men inget att göra något åt. Sophie skulle tas till dagis, men när klockan var 07.42 och jag bara var vid Polisen insåg jag att det är omöjligt för en normal omuterad människa att ta mig till dagis och till skolan på 18 minuter eftersom bara vägen till dagis antagligen tar 20 min. Så jag tog en avvikande väg denna gång, svängde in mot torget istället för upp mot nybro som leder till dagis. Jag svängde in på torget och önskade att hitta en teleport, istället hittade jag mammas bil på hennes jobb, kastade in vagnen och barnet och körde, som jag aldrig kört förut. Nej nu ljuger jag, men jag var nog extra duktig och blev lätt irriterad när jag hamnade bakom en övningskörare.
Men jag hann till dagis, jag hann lämna barnet, hann köra till skolan, hann sätta mig vid bänken och jag hann dit till precis kl 8. Ja jag hann allt det, på 18 min. Ibland är tidsgudarna med mig också.

Efter lektionen åkte jag till postombudet och skulle posta paket, fick en slap in the face av att jag ÄNNU en gång lyckas väga fel på 3 av 4 paket. Ändå väger jag hemma och går efter portolistan, men icke, jag lyckas alltid. Jag tyckte även att jag tog i när jag tog 24 kr för en bebiströja, men nä tydligen räckte inte det heller utan det blev 36, som fucking alltid. Fick därför lägga ut 36 kr till mina kära kunder. Men vad gör man inte?

Sitter här, på morgonkvisten, önskar att det var lite varmare så man skulle känna sig lite mer motiverad att ta av sig den härliga filten och påbörja städningen, för trots att jag har två tröjor (varav en har luva), långkalsonger, byxor, ullstrumpor och stickade tjocksockar så fryser jag om min stackars kropp och ser inte fram emot att börja städa, dock vet jag, allt för väl att när jag börjar så kommer jag även att bli varmare om kroppen.
Det är inte så oerhört mycket att städa, mest kläder att lägga på andra platser, som jag nämnde igår. Det jag inte ser fram emot är att städa i Sophies rum, Gud, du har gett mig en ny betydelse på "bombnedslag". Herre, det är verkligen oerhört, oerhört stökigt där, som om jag inte har nog att fixa idag? Och varför? Jo för att Umeå kommer ju ner idag, förvisso inte förrän i eftermiddag, så jag har ju bra jävla många timmar på mig. Men ändock.

Förövrigt så tränade jag igår, spelade lite innebandy, i början trodde jag inte att det var sant vad jävulskt sjukt, sepe dåligt det gick, men det brukar bli sådär, när det är någon ny med, varför vet jag inte, men det slår nästan aldrig fel. Hur som haver så började det släppa där mot slutet och jag fick till en hel del fint. Kändes bra för annars hade hela kvällen varit förstörd av dåligt humör, jag är inte en dålig förlorare, bara jävligt dålig på att spela dåligt. Det gör mig arg, förlora kan jag, men inte om JAG spelat dåligt. Det känns bättre att förlora om man spelat bra.
Så det var iaf jag och 9 killar igår, det känns bra, jag passar in ganska bra och man har blivit bra vän med de flesta så det är sjukt roligt att jävlas med alla, som en enda tjej måste göra. Man får inte vara blyg och tjejig, det är jag förvisso aldrig, men det finns ingen tid för sådana fånigheter, det är bara att trycka in dom mot väggarna och visa att mig kör ni fan inte med. Annars blir man väl special behandlad och hunsad med, ibörjan vågade dom inte riktigt gå på mig som de gick på varandra, men jag har visat att jag inte skadas av lite knuffar och fall. Det är bara jag som skadar mig själv genom att snubbla hela tiden och ge mig själv bristningar i ledbandet och så.

Maybe, I'm one of the guys.. not...

Imorgon kommer Umeå ner hit, det ska bli roligt och nej, hela Umeå kommer inte ner, jag och min bror säger det for short för de som bor där uppe som kommer ner, istället för att säga allas namn.
Så imorgon kommer Umeå ner, jag och bror var ju upp för ganska precis två månader sedan, så det ska bli himla roligt att träffa folk igen. Jag ska städa upp lite här, det är egentligen inte smutsigt eller vidare stökigt, bara lite kläder här och var som jag säljer och därför lagt i fin fina högar.
Verkar förövrigt få allting sålt, det känns jävligt bra och vissa saker har gått högre än jag trott.


You spin me round and round.blaha

Jag tänkte sova lite extra imorse efter att jag lämnat Sophie på dagis, slutade med att det tog 1 timme att somna för att jag frös så jävulskt, observera att jag var fullt påklädd under täcket och trots detta frös något jävulskt.
Det är nog därför jag inte sover hemma nu för tiden. Det är alldeles för mödosamt att bo här, ska ringa och klaga idag och skicka in mätrapporten. Detta är oacceptabelt.
Jag vill inte att Sophie går runt utan kläder, vilket resulterar i försvårning av potträning.
Så kylan i lägenheten är mer än bara kyla, det påverkar på så många andra sätt.

Till goda nyheter istället, jag har sålt en massa på tradera och därmed räddat månaden, jag blir glad! Det suger dock att personen som kollade på mina bas grejer skulle bort hela den här jävla veckan, annars hade månaden garanterar varit räddad, men vad gör man? Jag tycker iallafall om trader.

Nu ska jag gå och platta håret bara för att få bli lite varm, love life <3


allt nytt har början i ett slut.

Jag lyssnar på en bra låt:

Semisonic - closing time.

"All new beginnings comes from some other beginnings end."


För det är så himla jävla sant som det var sagt.
Jag tycks bli sviken på samma sätt varje gång, det är som om alla män fullkomligt
saknar respekt för mig.
Som om ingen riktigt har kunnat se vad jag är värd, förrän nu, förrän nu.
Jag hoppas det blir bra den här gången, det känns så.
För det har gått ett år sedan jag och Sophies pappa
separerade och jag har bara upplevt besvikelse.
Vem visste att det skulle vara såhär svårt egentligen?

Nu siktar jag på allt som de flesta ensamstående mammor siktar på.
En man, ett jobb, ett hus, en bil, ett barn till.
Inte nödvändigtvis i den ordningen, men något sådant och det känns som om jag är på
rätt väg igen. Bortsett från det faktum att jag är sjukt trött på morgonen och
idag fick gå en bra jävla bit så har det varit
en bra morgon, jag tror att jag har fått lite fason på allt.
Det är väl såhär jag vill ha det?
Jag tror att jag är glad, trygg och äntligen säker på en god framtid.


Men jag trodde aldrig att du skulle vara den som svek mig
när jag behövde en säker famn som mest.
Dig kom jag hem till bara kvällen efter och låg i din famn, kysste dina läppar.
Allt, när det där hänt kvällen innan.
Att du kunde se mig i ögonen och säga att jag var fin är för mig ett mysterium.
Jag har tappat både tilliten och respekten för dig,
tur att vi bara är vänner, om vi kan kalla det så.
Shame on me, som man säger.
Du var inget helgon, du är inget helgon, du kommer aldrig att bli ett helgon.
Det spelar ingen roll vem du vill vara, du är den du är.
Du hade mage att misstro mig, när det var dig själv du inte litade på.
Jag skrattar åt dig. Tro mig. Du är patetisk i min ögon, hoppas du tar lärdom av
detta och inte utsätter någon annan för samma sak, stackars människa.

"I know who I want to take me home"
Det kommer att vara du, om och om igen,
det är lustigt att jag litar på dig efter allt.
Men tiden förändrar människor, men bara om de vill och tillåter.
Jag ser på dig att du adore me.
Jag försöker föreställa mig ett liv med dig, som förr.

"All new beginnings comes from some other beginnings end." <3
another beginnings end.

Jag tänker inte säga några namn, men jag är väldigt besviken.
Det är bortom mitt förstånd att man kan resonera på det där sättet.
Tänk att man aldrig kan få känna att man kan lita på någon.
Tur att jag är van, så jag varken förvånas eller skadas längre
men andra kanske inte är det.

Alla karlar är likadana, tammefan...

Tur att man är härdad, men du får ta och rättfärdiga dig hos dig själv istället för hos mig. asshole.
Jag har been there done that, men trodde det verkligen inte om dig. Inte konstigt att du misstrodde mig, när det var dig själv du inte kunde lita på. <3 Puss på dig!......

Jag är trött och sjukt hungrig!
men blev precis bjuden på middag av Johannas mamma, ja hör och häpna.
Det var riktigt trevligt må jag säga, så slipper jag sitta här och hoppas på att inte kräkas av hunger som det faktiskt känns som att jag kommer att göra just nu.

Livet..


Svar På Tal

Anonym om KALLT!:

haha du har försökt att få något som är enkelt och simpelt att se avancerat ut.. löjligt.

Denna kommentar är inte godkänd. IP: 84.55.89.151


 

Haha, JO det var absolut så det var.. ELLER så får man mer respekt av auktoriteter om man gjort något lite mer avancerat än något en femåring skulle ha kunna skrivit på förskolan, när denne försökte sysselsätta sig under regnet. Förövrigt så försökte jag inte ens att få det att se ut som någonting, jag skrev rapporten på det skrivspråk jag använder när jag skriver just sådana saker.
Läs igen Anonym (löjligt) och ha en trevlig stund! =)

Btw, stå gärna för vem du är och vad du har för åsikter, det gör iallafall jag.
svinet.

Bara för att göra starten på denna dag ännu värre har nyheten nått mitt öra; de har sänkt åldersgränsen på svininfluensavaccinet till 6 månader. Jag som var så lättad att slippa att ta ett beslut angående Sophies vaccinering. Jag själv varken vill eller får vaccinera mig, men tillhör ändå en riskgrupp.
Men det är inte det detta handlar om. Det handlar om min lilla dotter på snart 3 år, ska jag låta henne vaccineras, låta kvicksilver sprutas in i hennes lilla stackars kropp, med risker till biverkningar som ingen riktigt vet, som kan bli vad som helst, som t.o.m kan ge henne influensaliknande symptom.
Om jag inte skulle vaccinera henne och hon blir sjuk och kanske t.o.m det värsta som kan hända, dör, så skulle jag aldrig förlåta mig själv för att inte ha vaccinerat henne, så det är med en tyngd i min lilla kropp som jag måste prata med hennes pappa om vaccinationen idag. För jag vill inte att mitt barn dör i någon grisfeber.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6076509.ab

här står det mycket om barnvaccinering.


indoorshockey

Så inför dagen hade jag ett dilemma, eller ja egentligen är det väl fler, men ett som var extra framstående. Nämligen vad för klubba ska jag spela med ikväll på träningen? Den jag alltid spelat med och då menar jag tammefan alltid, gick sönder i tisdags. Så vem är mer självklar att höra av sig till än min far? Ingen såklart. Så mitt första sms gick iväg till min högtaktade pappa, med svaret att han skulle kolla när han kom hem. Så får jag svar strax efter 5 på eftermiddagen att han hittade en klubba hemma.
Han berättade en fin historia kring den som innehöll värdefull information, fast egentligen inte, men intressant var det och han sa som följer;
Denna klubba var den dyraste man kunde köpa i början på 90-talet, de nästdyraste kostade kring 4-500 kr medan denna kostade 1100. Inte bara var den dyrast utan min far fick massa öppna munnar när han kom med denna på en träning. Det roliga med klubban vid första anblick är att den ser väldigt bastant ut, inte vinklad för fem öre och kändes väldigt tung.
Pappa fortsätter historian kring klubban. Den spelades med, den var inte så bra, men man kunde slå undan de flesta andra klubborna med den. Efter en kort tid satt han i möte med svenska innebandyförbundet. Under mötet med resultat över tester så beslutade de att förbjuda klubban, då den var alldeles för hård.
En klubba som går igenom testerna ska vi testet med en vikt på ena sidan av klubban böja sig litet, denna gjorde inte det. En person hade även provat att slå med klubban i en lyktstolpe med resultatet: Buckla (i lyktstolpen)
Denna mördarklubban kunde alltså slå av både ben och klubbor och blev således förbjuden.

Min far har kvar den enbart för affektionsvärdet.

Men jag beslutade mig att inte använda den efter att ha tagit emot den utan åkte istället och köpte en ny klubba som jag således ska inviga ikväll. Det ska bli mäkta intressant och jag ser väldans fram emot det.
Valet var enkelt.. riskera att slå sönder någons ben eller klubba eller införskaffa en ny som jag i vilket fall som helst måste göra.yes.

Kanske turen vänder lite ändå? Det verkar som att jag har en potentiell köpare på mitt bassystem med slutsteg och allt, för en rimlig summa, så då får jag ut det ur bilen om det passar i vederbörandes bil. Hoppas, hoppas. Då ska jag köpa en ny innebandyklubba och mat till resten av månaden. Det har varit en väldigt dyr och jobbig start på månaden, så nästan alla pengar från slutet på oktober är slut redan, känns som ett helvete, men finns inte mycket att göra. Längtar till att få sälja lägenheten och flytta in i en trea, bo där ett tag, köpa ett hus och en bil med en fin karl. Det löser sig nog. Får vara billös tills vidare, men det är ju inte något jag inte överlevt förut. Har trevliga vänner och föräldrar som hjälper mig med detta. Tack, tack.

Jag lyssnar iaf på bra musik och ska snart hämta mammas bil och sedan skjutsa hem henne, varpå jag beslagtar bilen tills imorgon för att kunna ta mig till och från träningen ikväll. Det känns som något som är tämligen väsentligt.

Hinner inte skriva mer nu för jag väntar på skjutsen till bilen som kommer när som helst.

Förövrigt så var det fint att kunna hämta bilen på verkstaden i utbyte mot bullar! =D


BLÄ

Nämen, jag tycker att det är himla roligt att ha en bil som man inte kan köra, det tycker jag är fantastiskt.
Som kommer att kosta minst fyra stycken lakan att laga. Men vad gör man liksom? FÖr inte har jag råd att fixa den och inte heller har jag orken att sälja den. Så det får bli något mittemellan.. Ställa av och tänka efter.
Koppla ur baslådan med slutsteg och högtalare och allt och sälja det separat, sen kanske försöka sälja bilen i befintligt skick till någon dåre som vill trixa med den.

Hur som haver blir jag fruktansvärt less måste jag medge, som om det inte var nog med allt annat som försigår. Nej men onda ting kan aldrig komma ensamma. Damn it.KALLT!

Jag är grymt missnöjd på temperaturen i mitt hem eftersom jag inte kan somna för att jag fryser, för att jag får kallsnuva inomhus, för att jag måste klä på mig en hel mängd kläder och filter men ändå fryser, så jag tog hjälp av min kära morfar och gjorde avläsningar i mitt hem.


Temperaturmätnings rapport.


Följande temperaturmätningar är gjorda med lufttemperaturmätaren: TSI modell 8360-566 samt yttemperaturmätaren AGEMA infrared systems termopoint.
Apparaturen används av Länshälsan och mäter temperatur i celsius således är alla temperaturer som kommer att nämnas benämnda med det gradsystemet.

Mätningen ägde rum 4/11 - 2009 med start 18.30 - 18.40

Enligt TSI 8360-566 som enligt ovan avläser temperatur i luften har jag sammanställt följande lufttemperaturer på Gamla Karlebyvägen 17A lägenhet 201.

Vardagsrum:     16.3
Sovrum:           16.7
Hall:                 17.1
Kök:                 17.6
Garderob:         17.5
Badrum:           17.6

(Det kan även tas i beräkning att ugnen i köket vid mätning nyss används med en temperatur på 200 grader i cirka 30 min samt att handdukstorken i badrummet är på max värme)


Med hjälp av AGEMA infrared systems termopoint mättes yttemperaturen med följande resultat:
(Följande är ett urdrag ur mätningar som ansågs viktigast)

Vardagsrum:

Balkongdörrens mitt:              15
Balkongdörrens underkant:     8
Elementens topp:                   31
Elementens botten:                20

Sovrum:

Golv:                17
Tak:                 17


Köksgolv:         18


Hall:

Ytterdörrens mitt:                 17
Låsmekanisk & handtag        14Vi avläste även lufttemperaturen i vardagsrummet med TSI 8360-566 med resultatet: rf = 36.6%

En snitt lufttemperatur räknades fram och hamnade på 17.1 grader.


Jag tänkte titta vad Brf Fjärilen hade för standarstemperatur, men som en av få föreningar som varken skickat in årsredovisning eller har en informativ hemsida så kunde jag inte ta reda på detta.
Däremot kunde jag titta på en hel del andra bostadsrättsföreningars standard och konstaterade att samtliga har en temperatur som skall ligga på 20-21 grader.

(Socialstyrelsens allmänna råd 1988:2 anger att gränsen för sanitär olägenhet när lufttemperaturen under 18 grader C och över 28 grader.)
Kontaktperson som utförde avläsningarna:

Nils-Erik Sjödin,
pensionerad arbetsmiljöinspektör vid
Länshälsan, Västernorrland.


Rapporten dokumenterad och sammanställd av:

Alexandra Nilsson
Gamla Karlebyvägen 17A, lghnr 201.
Du.

I know there is a special light,
still shining bright.

And even in the darkest night, we cant deny.
I just cant let it die.
Cause his heart's just like mine
There's no one else could ever make me feel
I'm so alive
I hoped he'd never leave me.
Please god you must believe me
I've searched the universe and found myself
Within his eyes.
faller tillbaks dit du vill

Ja det var en väldigt intressant kväll igår med både det ena och det andra. Fick gråta, skratta, dansa och pussas. Ja det låter ju fruktansvärt.
Och trots att mitt ex var på festen så kändes det jätte bra, för min del iaf, han var väl lite stel. Men jag var ju en humla så det kunde ju bara gå väl, så att säga. Var väl lite väl många män. Jag och Emelie vart bjudna på efterfest med massa brandmän (och då menar jag inte utklädda, utan riktiga brandmän)
Damer som vi är så tackade vi allt nej till det. Jag sov dock inte hemma, orkade inte gå så jävla långt.
Så imorse när mamma skulle komma med Sophie fick hon hämta mig först, så kommer jag ut i någon annans kläder, med humledräkten och klackskorna i handen, barfota och med en frisyr vi inte ens talar om.
Tur att jag träffar personen ikväll så denne kan få tillbaka sina kläder.

Väldigt fin kväll som jag tackar många för och jag tror aldrig att jag haft korsetten så tajt förut, men andas gick det, om än knappt och jag fick gå på toaletten lite oftare än vanligt, men det var det lätt värt. Väldigt fint var det ju faktiskt. Vingarna till dräkten fick stanna hemma, de var så stora så det hade mest blivit jobbigt.

Kom fram en tjej som var utklädd till djävul och frågade om det var jag som var hon som bloggar som har barn, hon läste tydligen min blogg, det var väl bara lite svårt att känna igen mig som humla, men tillräckligt lätt för att hon skulle fatta att det var jag. Det är ju alltid lika trevligt. Så om du läser kan du ju kommentera någon gång så jag vet vem du är, för tyvärr så jag inte det bakom all den röda färgen.. (Fast nu tror jag att jag vet vem du var)

Jag ska ta med mig en person ut på promenad snart, tror jag, eller om vi går till lekparken, den stora sköna barnvagnen är nämligen glömd på dagis, så vi får ta shoppingvagnen ist och då vill man ju faktiskt inte gå så långt, för så bekväm är den inte för någon av oss.


Väntar spänt på bilder ifrån igår förresten, när jag fått, ska jag lägga ut här. Vänta ni bara.


RSS 2.0