inget internetHär sitter jag nu, givetvis en matta och ett bord också men.
Ja jag har inget internet, så kommer inte skriva så ofta.
Det beräknas komma 6/1.. men man vet ju aldrig :/


christmas

Jag tror inte att jag riktigt lyckas så bra som jag ville med julen, som skulle bli Sophies.
Nä, det är för mycket stress och press och vem vill fira jul bland kartonger? Jag tror stenhårt på att det kommer att bl ifin julstämning när vi kommer till pappa, men känns som om man bara blir besviken på denna tid innan. Nog för att det inte brukar infinna sig några oerhörda julkänslor, absolut inte som när man var liten. Men de brukar finnas där lite och ja, jag har ju känt stämningen en gång i år. Det är ju alltid något.

Åh vad jag önskar att jag kunde trolla nu, så jag kunde få betalt för min lägenhet på tisdag och sen kunde betala min samma dag, förvisso kan jag ju betala min redan imorgon och sedan få betalt för min. Hade så gärna velat spendera hela tisdag och onsdag med att flytta. Hade varit så jävla bra så det inte är sant. Men man kanske får nöja sig med noll julkänsla iår, man får väl skylla sig själv...


blahi.

Min lilla pärlenos är sjukling! Eller åtminstone så var hon det hela kvällen igår och hon kräktes en gång idag i bilen, men jag tror att det var för att magen blev chockad eftersom hon ville äta lunch idag. Men men.

Idag har jag börjat packa i köket, känner verkligen julkänslan.. inte. Ända sättet att få igång den på är nog att få komma in i nya lägenheten innan, men nu känns det låååångt borta. However så ska jag nog spendera resten av kvällen med att packa lite och sådär, men lite spel på Ps3an blir det nog också!


dåligt tänkt.

På samma sätt som jag inte kan tvinga min dotter att lägga pusselbitarna rätt, klossarna i rätt hål samt att förstå vad alla konstiga figurer på bilderna är för något, så kan jag inte tvinga henne att lära sig saker hon inte vill lära sig. och ännu värre så kan jag inte tvinga henne att lära sig något som läraren ändå inte lär ut på ett sådant sätt att det är förståeligt.

Min hjärna samt kropp och själ gav ifrån sig starka reaktioner när jag läste ett blogginlägg för en liten stund sedan och det var då jag ännu en gång påmindes om att allt Sophie kommer att göra i sitt liv, är mitt fel. Det dras alltid paralleller till att det är föräldrarnas fel. Tar hon droger - det är föräldrarnas fel. Stjäl hon - det är föräldrarnas fel.
Låter hon sig utnyttjas - well, det är föräldrarnas fel. Får hon dåligt betyg - föräldrarnas fel.
Har hon fel kläder på sig - föräldrarnas fel. Går hon på soc endast av lathet eller för att hon inte trivs med sitt nuvarande jobb - föräldrarnas fel. Får hon barn tidigt - föräldrarnas fel. Får hon barn sent - föräldrarnas fel.

Well the list goes on and on and on. Det jag vill komma fram till är att alla i slutänden har ett val och man kan inte alltid skuldbelägga dom som gett dig mat, husrum, saker som fått dig att utvecklas; böcker som lär dig färg och form. Ljudleksaker som lär dig lätena på djuren osv.

Det gör mig så trött, inte beskyller jag mina föräldrar för något jag gör (bara det faktum att jag är sjukt allergisk mot så oerhört mycket att jag inte ens kan komma ihåg allt själv ibland, men det är inget jag gör, men jag skyller det på dåliga gener och således på dom) för det får jag givetvis stå för själv.

Min utbildning - ja jag gjorde mina val, får även stå för det nu inklusive studieskulder.
Mitt barn - ja det ledde till studieskulderna för att jag ville ge henne en fin framtid, det ledde även till den bästa tiden i mitt liv. Jag blaimar inte mian föräldrar och dom blaimar absolut inte sig själva.
Stoltare morföräldrar får du söka efter!
Nä vet ni vad, skylla på sina föräldrar kan man göra om de slår sina barn eller missköter dom på andra grova sätt. I slutänden har du bara dig själv och dina beslut ligger på din rygg.


Jag skulle aldrig beskylla mina föräldrar, de är värda mer respekt än så.

Förövrigt så tror vi verkligen inte att vi bara har försörjningsplikt, det är verkligen inte det som är det viktiga, det primära med barnet, är just dess uppfostran och det är just den vi njuter av att få vara en del av. Vi varken tror eller vill bara har försörjningplikt. Jag och oerhört många fler föräldrar hade försörjt samt uppfostrat våra barn även utan denna plikt.

Tur kanske, att inte många föräldrar läser din blogg.


Sophies rum.

Sophies rum;


Snart klart!
såld, såld och såld!

Fick lägenheten såld idag! Ja ni hörde (läste) absolut helt korrekt!
Jag har gått och oroat mig för den kommande dubbla hyran och det ena med det femte och nä, idag lättade tyngden, så mycket att jag började gråta när jag la på telefonen, tänk att något så litet kan betyda så himla mycket. Som att få en lägenhet såld. Det gör mig så glad att jag gråter. Är inte det något att hänga i julgranen så vet inte jag.

Har nog förövrigt några av dom bästa vännerna man kan ha, inte nog med att de är söta och får en att skratta, man kan ha jultraditioner med dom, som att baka julgodis. Sen så kan de erbjuda sig helt självmant att hjälpa en att flytta eftersom de ändå har lov. Vava? isn't that greaaat! Visste att ni är bäst. Ojoj.

Till dagens tråkiga nyheter som fick min eftermiddag/kväll att bli lite stressad... Barnet blev en kräkis, på soffan och mattan och vardagsrumsgolvet, stackaren. Mitt hjärta bara skrek av förtvivlan, inte för mattan eller soffans skull, de ska ändå inte med till nya lägenheten (soffan blev förresten bara besudlad någon centimeter nedanför slutet) utan för att det är så hemskt att se sin lilla snart 3åring kräkas sådär hutlöst mycket, man får iallafall ett bra perspektiv på hur mycket hennes mage egentligen rymmer, lillfisen.
Jag åkte hur som haver ändå på julgodis-bak-kvällen och umgicks lite med flickorna, hade konstant smskontakt för att se hur barnet mådde, den lilla prutten, när jag kom hem låg hon och sov på soffan, helt utslagen och rödblommig, jag bäddade fint i hennes säng med handdukar och vi skulle forsla över henne i hennes säng. Där ville hon inte sova, hon skulle minsann ligga kvar i soffan, så jag kompromissade eftersom hon var sjuk och sa att hon kunde få sova på sin blåa madrass med bubblor på. Det gick hon med på och jag la handdukarna där istället och satt med henne en stund och gav henne lite vatten (jag tror att hon fick i sig lite för mycket med tanke på att hennes mage kanske fortfarande är känslig) och stoppade om henne och sa att allt kommer att bli bra och att jag kommer och tittar till henne om ett tag. Hon somnade ganska på en gång när jag gick ut ur rummet.
Åh man blir så svag i kroppen, känner att gråten var nära hela tiden när jag såg hur lelös hon ändå var. Min lilla strumpa.
Det intressanta med detta är att vi ska åka bil imorgon, nästan 20 mil. Om hon inte kräks inatt så blir det ett försök, med bra skydd på klädseln samt hink och påse och allt möjligt man måste ha med sig.
Kräks hon inatt så tror jag inte att det blir något, men nu har hon inte kräkts sen halv 9-9 tiden. Så det känns hoppfullt..


tanke.

"Vad som ligger bakom oss och vad som ligger framför oss, är ingenting mot vad som ligger inom oss"
- Ralph Waldo Emerson


Det ligger mycket sanning i det. Det spelar ingen roll vad vi har gjort och vad vi kommer att göra, det handlar om vad vi tillåter vara inom oss, i våra själar och minnen. På samma sätt som vi får erfarenheter av allt vi gör och hur det påverkar oss. I förhållanden kan tidigare förhållanden påverka oss så mycket att vi tar in dom i det nya och gör samma misstag, eller inte litar på den nya partnern angående det vi blev svikna av med den gamla.
Exempelvis om den gamla var otrogen kan det lätt bli så att man inte litar på den nya.

Vi stänger mycket inom oss och om vi tillåter oss att glömma, förlåta och gå vidare så tar vi den erfarenheten.
Mycket är svårt att glömma och även det gör erfarenheter. Onda som goda...

Det finna mycket som kan ligga inom oss, som kan hjälpa oss igenom svåra stunder och glädja oss så att vi orkar att ta oss igenom dom. På samma sätt som det kan vara tvärtom. Det är mycket som kan ligga inom oss som kan hindra oss att göra saker som vi annars hade gjort. Gå varsamt fram. Ta nogranna beslut och inte göra om misstag.

Så det viktigaste är att komma ihåg vad som ligger inom oss och inte vad vi begått eller kommer att begå för misstag, på det sättet tar vi oss vidare och leva.


slutspurt!

Här kommer en liten renoveringsuppdatering, det börjar närma sig slutet nu!
Har även varit duktig och ringt försäkringsbolaget och fixat ny hemförsäkring till nya boendet.
Halvvägs!Första våden satt!

Det är inte våden som är sne, det är jag.Snart klart!HalvvägsHalvvägs!Imorgon ska Sophies rum börja tapetseras, ska bli intressant och roligt, gult samt den mönstrade!
Hallen ska även spacklas så vi kan börja med den på söndag samt att vardagsrummets snickerier ska målas så att det kan börjas tapetseras där med, känner hur det börjar ta sig!
Börjar dock tvivla på det där med att vara relativt klar tills jul.. men men. Här hemma packas det för fullt, i varenda liten reklampaus på programmen jag följer t.o.m! Duktig som man är, vardagsrummet är snart klart, bortsett från Julsakerna.

Har även hittat väldigt mycket saker jag vill bli av med, har många möbler på vinden också som gärna får åka.

Hyllan jag har skor på, med glasskivor är jag ganska angelägen att bli av med, har absolut ingenstans att ha den på i nya lägenheten, passar verkligen inte in. Samt själva garderoben i gå in garderoben, jag har ju inbyggda garderober i väggarna så den behövs inte.


renovering och vanligt.
Första våden sattes! och fyfan vad ful bild, den är aningen ljusare och finare på riktigt!
Samt att det är jag som är sne, inte våden!

Så äntligen är det på gång på riktigt och jag har även packat mina två första kartonger, de blev fyllda med böcker, foton, spel och film samt lite smått och gott!
Det börjar alltså ta sig och jag hade en visning idag, så jag har bett alla att hålla en tumme för mig, de skulle tänka och de lovade att ringa och lämna besked.
De verkade intresserade, det var utan tvekan den bästa visningen hittills, kändes jätte bra. Så hoppas, hoppas nu!

Har ett ledset barn, eller snarare gnällig. SNÄLLA låt henne somna på en gång när man lägger henne en enda gång, varför så jävla mycket spring och vatten och ska ha saker hit och dit och hål i täcket och gnäll, gnäll, gnäll. Jag tror att jag tappar förståndet ibland.


...

Blev en lite längre sovmorgon än tänkt, jag var upp och städade vid 11, så nu är Sophies rum mindre stökigt och nästan rent, som sig bör. I eftermiddag kommer en intressent och kikar på lägenheten, så alla får som sagt hålla sina små tummarn, nu ska jag gå och hämta tapeterna och sen påbörja tapetseringen i sovrummet. Spännande!


over and out for a while.


hallå där.

Oj och pust vilken kväll! Sophie har ju fått för sig att det här med säng är överskattat och sover hellre på sin madrass/soffa som är uppblåsbar och har bubblor på sig. Där ligger hon alltså nu, för tredje(!) natten irad och sover så sött och det har varit helt utan fight, dvs att hon inte ska upp och göra en massa saker som att gå på pottan, dricka vatten blablabla. För första natten sa jag att om hon ska ligga där så får hon vara snäll och verkligen försöka sova.

Så medan hon låg där snällt och sött så bakade jag pepparkakor av degen som blev kvar när jag och hon bakade häromdagen, hon somnade snällt till doften av dom och lite julmusik. Efter att ha misslyckats med halva första plåten och inte genom att bränna dom utan nej, de gick sönder när jag skulle ta lös dom, så smorde jag in plåten lite med det där lilla fettet som blir på degen, sen gick det jätte bra, med bara 5 dödsfall på de tre resterande plåtarna.
När allt var gjort var det dags att plocka undan från bordet och i farten så började jag städa hela köket och alla andra rum förutom Sophies, vilket var väldigt bra och lägligt då jag fick ett samtal när jag precis satt mig för att titta på Hells kitchen finalen. Det var en tant från ramvik som ringde på lägenheten. GUD I HIMLEN vad jag önskar att dom tar den! Så alla får hålla en liten tumme för mig imorgon!

Lyckades även beställa lite kläder på H&M, en fin kjol som jag kanske kan ha på mig på juldagen och ett hårspänne som jag tänker ha på nyår till klänningen! Är en bra dag idag, förutom magontet, men det är ett bra magont kan jag lova! Så jävla bra.inget vettigare.

Jag har väldigt lätt för att älta, kanske är jag en sur och vresig människa eller så har jag svårt att acceptera att saker och ting är över och att jag inte kan blaima personerna i fråga för dessa saker för alltid. Det får finnas ett slut på det.

Det är som att jag lägger den tiden på den skyldige om och om igen. Men i grund och botten är jag ändå glad att jag var ensam då och så länge, annars hade jag och Sophie haft lika starka band till varandra, så istället för att vara vresig och vrång kanske jag ska vara tacksam?

Vilket leder mig in på en av mina finaste vänner, som klarar allt själv och ett tag var vi ensamstående mammor, med fäder till barnen som inte bryr sig allt för mycket tilsammans. Vi träffades och glädjes över att våra barn fann stunder av lek hos varandra.
Jag anser att den tiden var en av de jobbigaste tiderna i mitt liv, inte för att Sophie var jobbig att ta hand om, utan för att jag oroade mig för mig själv och för hennes skull. Det fanns inte mycket att säga, inget som kunde få henne att förstå och jag är glad att hon var så ung som hon var, utan frågor, bara acceptans för att läget är som det är. Fick inga frågor eller funderingar på vart han var, eftersom hon inte kunde uttrycka dom, behövde därför inte lista ut svar på frågorna utan att svartmåla någon.
Åren innan, även om man var ensam för det mesta, fanns han, han var synlig för ögat och hans röst nådde öronen, hans beröring kändes. Hon fick allt det, ändå.

Sen dess, den tiden, har jag beundrat alla ensamstående.
Men som jag sagt i 3 år nu; hellre ensam än ensam med någon.


Jag minns en av första gångerna jag träffade Jossa och vi pratade om problemen,  hon hade precis varit med om något med sin karl. Jag berättade om hur jag haft det och hon sa senare till Emelie att hon trodde att jag och han hade haft ett perfekt förhållande. Men icke, så var det verkligen inte.
Jag såg så mycket av honom i hennes, så det var inte sant.

En sak som också slagit mig är att jag borde skriva en bok om att vara ung förälder och dra in mina bästa mamma kompisars erfarenheter och åsikter i den, så det finns erfarenheter, råd och tips för alla de möjliga familjeförhållandena. Det finns något för alla.
Den skulle säkert ha något fånigt handboksnamn, för namn är jag dålig på.
Vi får se.

Livet är bra härligt nu iallafall, även om pengar alltid tycks stressa mig, men det är väl en del av livet.men man taxisar!

Nu har jag gått till botten med den tredubbla ökningen av läsare igår och tackar bruden som alltid får en att skratta på tillställningarna: Jossa! Se, snygging, nu kanske du fick.. 20 av mina läsare, låt oss hoppas, så kan vi vältra runt i välfärd tillsammans.

Kom på att jag måste fråga dig om du ska med ut på juldagen, om vi har tur är lägenheten fixad och trixad och vi kan vara där, eller så är vi här! Återstår att se. Om folk vill komma till min simpla boning dvs, vet att du gärna är hemma annars ;)
och jag är inte den som är den som klagar över att slippa städa hemma hos mig efter fester. PÖSS!


renovering.

Mina läsare tredubblades igår.. undra om det var för länken på bilddagboken eller om någon som har mer läsare än mig länkat mig av någon förunderlig anledning.. I wont complain iallafall.

Idag togs det tid i lägenheten, där det slipades, målades tak samt lister.
Kan nu stolt meddela att sovrummet, sophiesrum och förhoppningsvis vardagsrummet är helt tapetseringsklara.
Spackla i hallen imorgon och slipa det på kvällen, så är det rummet också redo för tapeter. I köket ska jag måla allt ovanför skåpen osv innan vi kan börja tapetsera, samt ta med luckorna hem så jag kan måla dom här så slipper man stå i nya lghn hela dagarna och sakna men säkert ruttna bort bland alla färgburkar.
Förövrigt så har jag målat klart för gott med gift färgen och är nöjd med att den ska sluta tillverkas efter nyår, den är trots allt inte bra för hälsan.

Så det kanske var halvrealistiskt att bli klar till jul trots allt, om jag börjar packa nu dvs. För att lyckas med det dådet behöver jag kartongerna och för att hämta dom behöver jag en bil och som ni vet har jag sålt min, det hade förvisso inte gått in många kartonger där, så om pappa eller farfar läser detta (ja alltså, för ni har störst bilar) så kan ni väl slå mig en pling så kanske jag kommer härifrån någon jävla gång.

Förresten kan ju alla som vill hjälpa mig att flytta säga till, jag bjuder på fika! ;)

Det slog mig idag förresten vad grannarna i min trappuppgång samt den bredvid tänker om min flytt, men kom snabbt fram till att det inte är dom som slipper mig, det är jag som slipper dom. De jäklarna <3

Jag har varit smart iår, eftersom jag inte riktigt vet hur det blir med studiebidraget den här månaden pga att jag är klantigast norr om varberg och inte fyller i en ansökan för nästa termin på samma gång som jag ansöker för den första, så har jag beställt julklapparna med "fakturera mig" och kan därför betala i slutet på nästa månad! Ibland så är jag ett geni, tammefan. Nu ska jag bara kämpa ihop till den dubbla hyran om jag inte får studiebidrag. Ses där, inkasso! (skämt åsido) så finns det nog hjälpt att få till det, så det löser sig.finaste, lyckligaste.

Jag har blivit så blödig på senaste, jag visste inte att man kunde gråta över så mycket.
Det kan bero på min tacksamhet som infunnit sig i min själ. Jag satt och körde bil häromdagen, påväg hem och kom att tänka på hur glad Sophie skulle bli när hon skulle få öppna sin julkalender, så glad att jag fick en klump i halsen och ögonen vattnades.

Fick en till sådan upplevelse imorse, när jag klädde på Sophie overallen för att gå till dagis, hon var inte super väntad imorse utan bara lagomt peppad. Så går vi ut och hon ser all snö och skiner upp likt en sol, barnet var lyckligt! Och jag svär, den känslan jag fick då, över att se henne så glad över en form av väder, än en gång började jag nästan gråta.

Jag kom att tänka på detta just nu för att jag sitter och lyssnar på julmusik och kom att tänka på hur mysig julen kommer bli med Sophie vid min sida och allt vi ska göra innan jul, vi ska baka lite mer, vi ska bygga snögubbar, vi ska göra så mycket och det gör mig fruktansvärt lycklig att jag är den som får göra allt det här med henne.

Tänk er hennes lycka på julafton när tomten kommer, gosh, jag vågar inte ens tänka på det.


Jag tror att det här är äkta kärlek, kärlek som är så stark att man inte riktigt vet hur man ska hantera det.
Har ofta och under lång tid försökt få alla att förstå att det inte finns någon sådan kärlek som kärleken till sitt barn, att man inte kan förstå hur stort det är förrän man står där själv. Det har tagit tid för mig och varit till och från men nu kan jag gråta när hon är glad. Jag kan bli fruktansvärt rörd när hon visar med hela sin lilla kropp att hon mår bra och att hon tycker om livet. Hon trivs här, hon är min och jag är hennes.
Och inte bara är jag hennes mamma, nej jag är hennes vän med, säger hon. Aldrig har jag haft lika mycket mening som nu. Jag ska göra mitt bästa för att det här ska bli den bästa vintern hon haft hittills! Tror bannemej att vi ska ut och åka lite pulka sen! Jippie =D


En dag om året.


Julafton.. det är stress och galenskapens helg och för många en väldigt påfrestande helg, en helg som ska spenderas med familj och vänner, vilket alla inte har eller helt enkelt inte rätt förhållanden så att helgen bara blir en pina, föräldrar till alkoholister som dricker för mycket och även gör det på julafton. På barnens högtid.

Stress även för alla julklappar, vissa barn blir glada att de ens får några och andra sura för att de får fel.
Det är en himla presenthysteri, ge rätt klapp åt rätt person, det ska vara perfekt, allt ska slås in i perfekt inslagspapper, med perfekt snöre på och klisterlappar där man med sin bästa handstil skriver till vem saken är och namn så att den vet vem som var den givmilda som gav dig just den där perfekta julklappen, som personen i fråga sprang runt som en galning och letade efter.
Allt runt omkring ska vara perfekt också, med perfekt glögg, perfekta mandlar till, maten måste påbörjas i förväg och värms efter varandra för att det ens ska vara möjlig att värmehålla sådana mängder mat, som ofta inte ens går åt, så att värden/värdinnan kan leva på julmat långt in i januari.
Vi ska inte förglömma den perfekta granen, med det perfekta tjocka glittret, med kulorna, som oftast köps nya varje år hängandes på dess små kvistar. Med en stjärna som toppar allt, givetvis ju större desto bättre, som med allt annat. Man ska klä på sig de kläderna man har köpt bara för just detta ändamål. Så att man får känna sig fin, jag betvivlar att stämningen blir annorlunda i Jeans, även om alla skulle ifrågasätta det eller åtminstone tänka vad det är som försigår.

Affärerna laddar väl och länge inför denna stora högtid, packar upp sina saker så fort halloween är avslutad, så att människor redan nu ska börja konsumera inför händelsen som tar sin tid och plats nästan två månader senare. De börjar lansera julmust så tidigt att vi inte ens vill dricka det på julborden utan föredrar cola eller öl/cider.
Pepparkakor ska vi inte ens tala om, snart kan vi äta dom under sommarens månader, det kan jag nästan lova.

Nåväl, trots all stress, allas klapp och klädnoja och trots den jobbiga kalla jakten på den perfekta julgranen och dess dekoration. Trots att vi börjar köpa samt laga mat till denna enda kväll redan i oktober/november och att det ibland känns som rikast och dyrast vinner och trots, det viktigaste av allt; att vi lätt glömmer varför vi ens firar denna högtid från första början, så är det här min absoluta favorit familjehögtid.
Den slår alla andra med hästlängder och om det är något jag ska göra så är det att få Sophie att känna samma glädje som jag alltid gjort när det närmade sig jul, samma lycka att vakna på julaftonsmorgon och springa i bara pyjamasen till granen vi tillsammans klädde dagen innan och få den där enda presenten som ska hålla en sysselsatt resten av dagen så föräldrarna får förbereda allt annat i ro.
Samma lycka att senare åka på sparken till den släkting tomtens tros komma till och gå in i deras hem med fötter och ben beklädda med vita strumpbyxor som syns under den röda klänningskanten.
När tomten väl kommer är de stackars barnen alldeles rädda i början över denna stora, emellertid lurviga gubbe vars ansikte man knappt kan urskilja bakom all hårväxt. Men med presenthögens ökande storlek så ökar självförtroendet och det hela slutar med en stor tomtekram.

Ja resten vet ni, lek in på alldeles försena timmar, men ingen bryr sig, barnen är lugna och det konverseras som aldrig förr när släkten börjar släppa lös efter några glas glögg och dylikt för mycket.

jag älskar julen, för känslan, för gemenskapen, för maten, för glädjen. Kanske även fast att jag inte vill erkänna det för stressen och pressen, lite för pengarna jag kommer att få som kommer att få betala en av mina dubbla hyror och för att slå in paket (jag älskar att slå in paket)..


Det strålar en stjärna förunderligt blid,
i öster på himlen hon står.
Hon lyst över världenes oro och strid
i nära två tusende år.
När dagen blir mörk och när snön faller vit,
då skrider hon närmre, då kommer hon hit,
och då vet man, att snart är det jul.

Ty julen är härlig för stora och små,
är glädje och ljuvaste frid,
är klappar och julgran och ringdans också,
är lycka, oändligen blid,
är ljus- allas ögon då stråla som bäst
och stjärnorna tindra som mest
och där ljuset är- där är det jul.

halverad lista - glad alexandra

Jaha.. som vanligt är mobilkameran sepe, jag behöver VERKLIGEN en ny kamera..

10 timmar senare och en halverad "kvar att göra-lista" gör mig till en mör men glad Alexandra!

Jaja, synd att inte bilden på köket kom med, nu när det är målat vitt och allt, men men antar att vi får nöja oss med de andra bilderna och ni får se bilden på köket imorgon!


Det är tydligt skillnad på gammal inrökt vitfärg och ny vitfärg i en illaluktande hink!

Nyvit är bäst vit!tanke.

"Vi är så vana att försöka föreställa andra att vi till slut glömmer att hur vi föreställer oss själva."

Kanske är det dags för alla att ta sig en liten betänkare. Jag är inte den som är den men det är uppenbart att det finns en norm att gå efter och i våran kamp att vara som alla andra tror jag att det är lätt att vi glömmer vilka vi egentligen är, hur vi vill att vårat hår egentligen ska se ut och vilka jeans vi faktiskt borde ha på oss, för att må bäst i oss själva.
Det kanske inte är den där plastikoperationen som ska få en att må bra, det kanske är att stå över den som kommer leda till ett inre välmående. Men vad vet jag, jag är inte ens i knegarklass, jag är bara en studerande mamma som försöker skrapa ihop sina sista poäng på gymnasienivå för att känns sig nöjd med dig själv, inte för att jag måste, jobb kan jag nog hitta ändå, men för att jag vet att jag kommer att ångra det senare annars.
Det gör jag enkom för mig själv, om jag som så många andra istället hade varit på en jakt efter att vara somandra hade jag nog skaffat mig ett jobb någonstans för att ha råd med allt som krävs för att nå dit.

Men jag tror att det viktigaste nu är familj och vänner, visst pengar stressar mig och ibland önskar jag att jag tog ett jobb i somras istället för att fortsätta plugga, men jag vet att det är bäst i slutänden.

En del av mig har slutat bry sig så oerhört mycket om kläder, jag köper inte ens nästa lika mycket, kanske inte har det behovet av att tillfredställa mig själv länge. Finns mycket annat som kan göra mig nöjd. Just nu är utvecklingen av min lägenhet en stor källa till just detta och något jag gör i den är att utveckla mig själv och att sätta min egen prägel på den, så gott det går och inte till vilket pris som helst, men överkomligt och med min smak, mina tapeter, mina möbler, min inredning osv.

Jag har iallafall inte mitt i allt annat, glömt vem jag är, även om det är lätt hänt och har hänt mig förut. Jag känner för er som har glömt, som sitter och undrar vart era gamla vänner är, som undrar varför inte allt är som det var förut, hur ni brukade klä er, hur ni brukade bete er, vad ni brukade göra. Det är mycket att undra över, när man glömt sig själv.

Jag lovar mig själv att aldrig hamna där igen. Gör det ni med, i slutänden kommer ni bara att tacka er själva.mer most havesJag hittade denna, jajjamensan!
och den är ju inte bara fin utan fantastiskt finurlig och bra!
Varför? Jo för att det inte bara är ett bord!
Nej det är även fyra stycken pallar, ni ser en mitt på bilden.
Så jag tänkte såhär; om jag får lägenheten såld någon jävla gång så ska jag, japp SKA jag ha denna.
Det är inte ens diskutabelt. Jag ska ha den. punkt.pust, suck, andas!

GAH JAG KAN INTE ANDAS! jo det kan jag men min puls är jsukt jävla hög. Jisses amalia.. jag SKA HA!
jag SKA, SKA, SKA ha denna!
Jag är så mycket most have att det nästan är hemskt!
Julklapp - ja tack!I löööv it!


Detta är dagens most have!
Vem som helst för köpa dessa och skicka till mig!
Bifogar här en LÄNK!

http://www.roligaprylar.se/Mario-Kart-Mini-Racing.html


Vilken annan Maria leksak som helst på denna sida går också bra! älska, älska, älska.

Lucia renovering.

Jag vet att det finns några där ute som läser som vill följa renoveringen så jag ska duktigt berätta att vi var där idag och använde ångmaskinen lite, så nu jäklar kommer det bilder, även på äckliga nikotindroppar..

Det känns som om det börjar ta sig iallafall, för imorgon ska det ångas en våd i hallen varpå vi ska måla hallen och då är det bara köket kvar att måla och när det är gjort kan vi tapetsera i åtminstone Sophies rum, de andra rummen måste spacklas, men det ska väl kunnas göras lite snabbt här och där.
Köksskåpen är väl det som känns mest motigt att färdigställa, fixa luckor är inte det roligaste kan jag lova, alla de i köket här på Gkv är målade av oss.. inte roligt för fem öre.

Halvvägs
(Tapetsering kvar efter lite spackling och slipning)Lite fuktigt sådär.. immigt på fönster och alla glas samt flaskor vi hade framme.Äckliga, jävla droppar.. :(Det regnade från taket.. tur att dom dropparna var genomskinliga iaf!


Note to myself: Bonde söker fru? ;)


Du är.

Sophie har ju varit världens underbaraste idag, så snäll måste hon blivit av pepparkakorna hon fick under förmiddagen. Nää, hon är ju alltid snäll min lilla sockerbit som just nu står i köket och "lagar mat" dvs häller vatten mellan hennes små leksaksgrytor! Sötnosen kommer nog bli en hemmafru till slut, men låt oss hoppas på annat.

Ibland så känns det så overkligt, det här med att vara mamma dvs och det kan gå upp till en ibland och då blir känslan jätte konstig! Har jag skapat denna varelse? Var hon i mig? Har jag haft henne i min famn i snart 3 år? Gav jag henne näring och fick henne att överleva? Har jag lärt henne nästan allt hon vet? Är det jag som gett henne ett språk? Det var så svårt att förstå innan hon kom, innan när hon bara låg i magen, vad hon egentligen skulle betyda i våra liv. Hur stor skillnaden skulle bli men ändå inte stor alls?

Det finns inget som jag är lika stolt över i mitt liv som skapelsen av denna lilla varelse och ibland kommer man till extra stor insikt med exakt hur stort det är och då är känslan otrolig, nästa som första gången jag la mina ögon på henne. När allt i rummet tystnade och det bara var hon och jag och tiden stod still för en stund där vi låg och bara hade varandra. Älskvärt på alla sätt och vis. Och jag är stolt över att få vara din mamma, din guide i livet och din vän. När dina små läppar rör sig så blir jag alltid lika stolt över allt du kan säga, allt du kan uttrycka. Jag kan inte ens sluta beskriva allt som är så underbart med dig. Jag bara vet att du är det viktigaste i livet.

You breath, therefore you are.
And for that I'm thankful!

Babygirl, 3 dagar.
en dag fylld med.. renovering!

Morgonstund har guld i mun, nja men lunchstund i alla fall, tyckte vi och drog oss upp vid 11 för att gå till lägenheten och börja fixa, är nu efter att ha målat två rum samt taket i vrum och en vägg där inne på alkydfärgshink numero två! Har även införskaffat några munskydd så att jag inte ska bli poisoned igen, kändes ju faktiskt lite onödigt på något sätt..
Det känns iallafall att man kommer någonstans, trots att vi gör allt det tråkiga förarbetet nu som man helst lejer bort till någon annan stackars individ..Jag målade på en gul tapet som var i vardagsrummet, bah! klart och betart som man säger.Jag schelade lite.. var lite så jag kände mig just då.
Men munskyddet äger allt annat!Ja ni ser ju den goniga skillnaden, det läskiga är att jag tror inte att tapeten ska
vara sådär gul med tanke på hur gulnat allt annat är. Så gissar jag på en ljusare
orginal nyans än denna härliga mysfärgen..
Detta vart i alla fall resultatet, lycka!
Bara lister kvar att göra när vi tagit bort pappen.
Såhär gör man med en super bra grej innan man börjar ånga bort tapeten.
Och jag svär vid Gud att den där maskinen är mitt nya favorit redskap!
Tapeten bara tok lossnade när man drog i den sen.
Nackdelen var väl att man löser upp limmet så man blev duktigt kletig.
Men mina varmaste (bostavlikt) rekommendationer!


Här skulle jag även slänga in en bild på hur väggen blev efter att vi ångat, men den filen är tydligen skadad so it's a no can do tyvärr, får bli imorgon eller så!

En kväll på den gamla hederliga sparven!

Tydligen får man inte vara en god medborgare på det här stället utan att bli mordhotad som nån annan liten parasit.
Nä, så jävla tuffa är ni inte, tuffa nog att stjäla är ni iallafall, very cool, nästa så att jag känner för att idolisera er.
Jag är inte den som är den men blev allt lite nervös när de började mobilisera och smida onda planer på sitt språk, vi kunde inte direkt göra upp en hemlig flyktplan på vårat språk, kanske om vi använder de konstigaste mest oanvändbara orden i ordlistan eller möjligtvis piratspråket. (som jag aldrig lärde mig...)

Ja jag vet inte vad jag ska ta mig till, nu kan man tydligen inte ens gå på affären utan att bli mordhotad, det känns som ett tryggt samhälle och inte kan man ringa polisen förrän någonting händer, men gissa vad? Då är det uppenbarligen försent för länge, länge sedan.

Nä vi var som två små kycklingar, sprang och snabbt sprang vi, jag var som en CSIare, kikade runt alla hörn innan vi passerade gatan, man vet aldrig vart i mörkret det lurar faror och odågor till kriminella.

Nä sällan blir man rädd när man är och handlar, jag är inte den som är den men det kändes som att man visste vart i stan man var någonstans. Hemskheter.

Kommer nog inte gå in djupare på händelsen i risk att de hittar detta och ger sig på mig, som förövrigt var grymt, grymt oskyldig :/


Not anybody should teach youngster!

Ibland har jag oerhört svårt att förstå skol systemet.. Jag tror att jag blir galen, är det ens teoretiskt och moraliskt möjligt att säga åt en elev att göra om helt kursen när delar av den är gjord.

Jag skrev alltså till en lärare igår, som inte är så omtyckt, även de som inte haft henne har hört om hennes sätt att både undervisa samt bete sig mot eleverna på. Låt oss även understryka att hon inte är lärarutbildad utan enkom utbildad så att hon har kunskap om just dessa ämnen. Hon har varit lärare i 25-35 år (siffra omöjligt att identifiera).
Samt att alla klasser som haft henne de senaste 6 åren har klagat på henne inkl min f.d klass.

Hur som haver så skrev jag med syfte att ta reda på vad i kursen Internationell ekonomi som jag har kvar att läsa och om det är möjligt att skriva uppsatser eller dylikt på detta innan kursbetygen sätts om en månad.

Jag fick svaret att jag måste läsa om hela kursen och ska ansöka prövning om det hos rektorn.

Well, jag råkar veta att det var det största bullshietet jag har hört på väldigt länge.
Så jag samlade två års inbyggd ilska emot henne och stråla ned det i ord, som ska få henne att förstå att hon inte är så allsmäktig och bestämd som hon är.


"Hej (igen).

Nu anser jag följande angående att läsa om hela kursen Internationell Ekonomi;
Det är inte ens lite logiskt att jag ska behöva genomföra detta av följande anledningar:

1. Jag skrev uppgiften om en produkt (blixtlåset) och den uppgiften fick jag muntligt sagt från dig VG+, anledningen till att jag minns det väldigt väl var för att jag helt glömde den uppgiften och skrev den på lunchenraste innan lektionen vi skulle lämna in den på.

2. Jag har även skrivit om ett land (Irak) och minns att jag bara fick godkänt med motiveringen att det var luddigt och att det inte fanns någon röd tråd. Vilket jag tyckte var felaktigt då jag spenderade två dagar åt att sortera ut värdig information samt sätta ihop till något jag tyckte var någorlunda bra med tanke på bristen på konkret fakta kring just detta land som kanske inte är mest känt för att stå för allt dom gör samt har i sin ägo.

(Angående proven har jag inte så stort minne, minns dock att jag fick Ig på ett och att jag klarade det andra precis på håret. Sista tror jag att jag inte kunde medverka på.)

Bara där har vi alltså två uppgifter som jag inte bara gjort samt lämnat in till dig utan även fått betyg satta på och om detta inte är nog för att jag ska slippa göra om just dessa två moment så kommer jag enkom i själviskt syfte att ansöka om en ny lärare till alla dessa ämnen jag hade dig i om det så ska krävas att jag ska behöva gå till komvux.

Alexandra Nilsson
"


Man får notera att jag inte skriv någon vänlig hälsning denna gång. Det har hon inte förtjänat, jag skrev mvh förra gången och fick bara tillbaka "hälsning" och hennes namn.. tss. irritationen är obeskrivlig.


you are poisen runnig trough my vains.

Nu är det såhär folk och fän! Eller vad det nu är man säger...

Jag blev på fullaste allvar förgiftad av färgen vi målar med i lägenheten.
Så jag har legat och kräkts hela dagen hos min mamma som fick komma och hämta mig efter att jag svimmat samt kräktet på vägen till skolan för nationella prov. Tur har jag att hälften av mina kurskamrater var borta så det blir ett till datum efter Jul. Jippie!

Idag har jag bakat pepparkakor med Sophie och hon har badat lite och snart är det läggdags, tur att jag slipper göra allt själv när det är såhär jobbigt med sjukdom och allt.


massor.

Det känns som om jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, att jag känner mig handfallen och bortkommen.
Känns som om allt är så viktigt utom det viktiga.
Det är så mycket som hänger på morgondagen, men jag är så trött av feber, jag är så matt. Jag orkar ingenting, jag vill inte heller någonting. Jag saknar att vara barn och med den känslan ska jag hjälpa Sophie att få känna likadant en dag. Hur bra det var att vara barn. Hur få och lätta problem man hade då, som att jorden gick under om man tappade sin glass, när det i verkligheten bara var att gå och köpa en ny.

Nu i det vuxna livet är det så mycket mer än så, man ska kunna betala alla räkningar, man ska lista ut varifrån man ska få sina pengar, hur man ska spendera dom. Man ska göra ifrån sig så att man kan få dom.
Sen ska man guida andra i livet och visa respekt emot alla. Även fast man ibland inte orkar, så ska man visa livslust varenda eviga dag mot sitt barn. Har lärt mig nu att hon märker när jag är arg, ledsen och stressad. Att hon blir rädd när jag är sjuk. "mamma? va ä du arg för?", "mamma är huuuck" och "mamma! vafö du lessen fö?, inte va lessen".

Jag försöker säga att allt är okej för det har ju hänt att hon sett mig ledsen och nån gång då och då kan väl det vara bra, för att få verklighetsförankring med att man får vara ledsen, barn som vuxen. Men jag säger alltid att det är okej och hon pussar mig eller blåser och frågar om det blir bättre och det är klart att det blir det.

Hon är en förståndig tjej den där Sophie, min dotter, tjejen som jag fostrat, med hjälp och i samförstånd med hennes far naturligtvis. Men ibland betvivlar jag att hon kan bli mer fulländad, hon är en så himla lugn liten tjej, hon må vara bestämd men hon har ett stort tålamod och för det allra mesta lyssnar hon på vad jag säger. Förutom det där med julkalendern, fram tills idag så hon faktiskt accepterade att det bara blir en lucka.
Hon älskar att leka med vatten, kan nog säga att det är en favoritsyssla hon har, det och att rita och göra halsband samt såklart leka med bondgården.

Jag vet inte vad mer jag ska säga än; sova nu, så jag kanske pallar att klara av att göra nationella prov i matte B imorgon, wish me luck. Jag har förstått i princip allting fram tills ikväll, då min hjärna pga feber har släppt allt som har med matte att göra och samlar sina krafter till att hela kroppen. Damn, behöver godkänt i detta för att få fortsatt studiebidrag..


quote

"hemmet vilar inte på marken, utan på en kvinna"
(mexikanskt ordspråk)

Ja förut var det väl så, att hemmet vilade på det kvinnan gjorde med det och hur hon skötte det.
Det var ett bra tag sedan, flera decenium och vi får väl hoppas att det inte blir så igen.
Nu blir det mer och mer jämställt i samhället och jag hoppas att det till slut ska bli helt jämställt.
Varför diskriminera kön? Det är något jag inte förstår mig på.

Aja, nu ska jag plugga vidare till ett prov jag inte kommer att klara imorgon pga febern..


god damn.

Ibland blir jag bara så jävla less, kan du aldrig förstå mig?
Har du svårigheter med det eller vad är det frågan om?

Jag behöver lite space ibland, jag behöver plugga ifred utan nån som sitter och säger "hej" var 3.de minut.
Någon som inte ger mig super liten plats i soffan och välter mina saker.
Behöver någon som faktiskt bryr sig om mig.
Som inte vänder allt jag säger till något dåligt.
Någon som inte påstår att den "inte  vill bli behandlad såhär" när jag ber den tända lampan igen när vederbörande nyss släckt den när jag sitter och pluggar för ett nationellt prov som äger rum dagen efter.

Ja det är mycket som irriterar mig och hur många gånger jag än säger till så lyssnar du bara inte. Omöjligt.

Never gonna ....


Sophie <3

Jäklar vad Sophie är fin, det är nästan så att man måste dö en smula inombords, hon är den underbaraste man kan tänka sig. Lagomt busig och super snäll!

Och det är roligt att höra att barnen på dagis tycker om henne, imorse var vi lite sena, 10 minuter för att vara exakt, när vi kom in på avdelningen sa alla barnen glatt; Hej Sophie!
Och fröken sa att de frågat efter henne.
Jag hoppas verkligen att hon fortsätter vara lika social som hon är nu, det skulle vara underbart!
Då skulle hon få ett fint liv fyllt med många goda vänner.

Jag älskar allt hon är, allt hon står för. Jag älskar t.o.m hennes temperament och det faktum att hon är så bestämd som hon är. Det är fantastiskt hur hon pratar, hur duktig hon är på alla ord. Bbygirl, jag har inte ens ord nog att beskriv dig. Älsklingen min.Note till mig själv: 13.30 17/12.visning!

När jag nästan gett upp och satt och beklagade mig över att ingen kommer och tittar på min lägenhet längre så får jag ett samtal ifrån en kille som hört av min kära granne Bobbo att jag säljer min lägenhet och frågade om den var kvar, så nu kommer han och kikar ikväll, så trots att jag har feber och mår allmänt pissapa så trimmar jag lägenheten lite. Jag plockar saker med andra ord, något mer ingående som förra gången orkar jag inte. Det är ändå redan rätt så homestagat sen senast! Efter att jag städat ska jag försöka plugga lite, trots att Sophie kommer att vara här, nationella imorgon nämligen! Och jag hoppas att städningen kommer att städa fram mitt kuvert jag skulle skicka till csn som är spårlöst försvunnet :/
skit febra!

Så nu har jag legat i snart ett dygn känns det som, febrig och jävlig och en del av mig tror faktiskt att det är en stark reaktion på all äcklig färg men jag kan ju ha fel också. Har dock inte haft några tydliga sympton på sjukdom innan.

Så nu sitter jag här och hoppas på det bästa, dock har jag nationella prov i matte B imorgon och det känns ju inte so om det kommer att gå så himla bra i det här tillståndet, dock måste det gå bra, annars får jag ett psykbryt.
Det känns som om jag alltid blir sjuk vid dåliga tillfällen som om världen är lite emot mig ibland.
Jag personligen tycker inte att jag förtjänar det.

Jag har inte riktigt bestämt om jag ska till nya lägenheten och dra sista tapeten i köket eller inte. Vi får se med tiden.Svar På Tal

J - Varför jag inte vill gå in mer på vart jag bor?

Samma anledning som för dig skulle jag gissa?

Kanske ska skriva ut adress, trappor samt dörr, så får vi se om jag har några riktiga haters.
Jag har som alla andra lärt mig att inte lägga ut personinfo på internet.
Vill man hitta så kan man naturligtvis, men finns ingen anledning att skriva ut här.
renovering.

Förehalvvägsföre
halvvägsfoder


På god väg och trots illamåendet ikväll med sängliggande så ska jag dit imorgon och måla hallen med J!renovering.

Jag har blivit befrågad var nya lägenheten ligger och svaret är att det är sista lägenhetshusen innan sälsten! Mer än så tänker jag inte gå in på vart jag bor. Vill ni verkligen veta får ni söka fram det :P

Idag har jag legat och mått illa och svettats och frysit. Jag tror att detta beror på all lacknaftsfärg :(


check it!

Igår gjorde jag en flyttanmälan till bredbandsbolaget som så trevligt ringde upp mig idag!

Nu har jag bredband via telejacket. Bredbandet plus telefonen för 319+99.
Där i nya bostaden är det som i com hem hus, bredband via tre hål i väggen.
Så då fick jag välja (hade redan bestämt mig) mellan två slags bredband, tog naturligtvis det snabbast; bredband 100, 60-100 Mbit per sekund. Det ingår även telefoni, allt för 320 kr!
På det så har jag tydligen någon form utav Hsb rabatt och kommer därför bara betala 275 kr/månaden!

En skillnad på 143 kr!

Så jag är en glad tjej idag!


Att göra med lägenheten (förutom att sälja den)

• Ringa försäkringsbolaget om hemförsäkringen
• Börja packa saker som inte behöver användas
• Prata med elbolaget

Att göra med nya lägenheten

• Måla;
• Sophies rum
• Vardagsrum
• Hall
• Kök
• Ta ner resternade tapet i Köket.
• Spackla;
• Vardagsrum
• Hall
• Kök
• Sovrum
• Slipa;
• Vardagsrum
• Hall
• Kök
• Sovrum
• Kök
•Tapetsera;
• Vardagsrum
• Hall
• Kök
• Sovrum
• Kök
• Möblera alla rum!

KÖP MIN LÄGENHET

Nu kommer jag nog att låta ganska desperat men det må så vara.
Jag har som bekant köpt en ny lägenhet och behöver verkligen, verkligen få min såld för att slippa stå med dubbla hyror nu i juletider och allt.

Jag vädjar till alla som läser att tipsa era lägenhetssökande vänner och bekanta om min lägenhet.


Jag ska förklara min lägenhet i sin helhet, så gott jag kan och förmår.


Den har 2 rok.

Hallen har parkettgolv och ljusa tapeter, gott om förvaring samt stora garderober.
Bakom den stora garderoben med skjutdörrar i form av en spegel och en i ett material som liknar vitt trä finns det ännu en garderob som jag har som syrum.

Från hallen kommer du in i samtliga rum, åt höger finner du en gå in garderob samt ett kök.

Gå in garderoben är målad i en harmonisk ljus blå färg och golven är vitmålade, här finns även ett litet fönster.

Köket är kaklat och tapetserat samt har luckor nymålade, allt utfört 07/08.
Den innehar en ny diskmaskin (08) samt fräsch kyl och frys.
Diskhon är trendigt rund och av aliminium.

Rakt emot ytterdörren finner man badrummet väggar och golv i plastmatta.
Väggarna är nymålade i somras i kalkvitt samt en svart fondvägg.
Plastgolvet är täckt med trall samt svart badrumsmatta. (båda tas lätt bort)
Toaletten och handfatet är fräscha! Det finns även plats för tvättmaskin.

Till vänster i hallen finns sovrummet med laminatgolv, vita väggar samt brun fondvägg.

Där finns även vardagsrummet med parkettgolv, brun fondvägg samt innehar en balkong.
Tillbyggnation: loftsäng 160 cm bred som kan lämnas kvar vid behov.


Värme, vatten och Comhems grundutbud ingår i hyran.
Tvättstugan finns med delvis nya maskiner.


Förening: Brf Fjärilen.

80.000 eller bud.EN MILJON bilder, men titt så fitn det är!

Now BUY BUY BUY! ;Drenovering.

Efter några timmar i nya lägenheten vilket inkluderar målning utav ett rums alla väggar, tak och lister med en färg baserad på lacknafta är jag ganska vimsig i skallen och känner konstant lukt av lacknaftan i näsan, snart blir det en dusch för att neutralisera doften, slänger upp en bild på mig i mask samt på rummet innan målningen, efterbild kommer imorgon, när alla rum är vitmålade så börjas tapetseringen efter spackling och slipning.
Tidsschemat säger att rummen ska vara målade på fredag, sen spackling och slipning under helgen, i början på veckan börjar tapetseringen, sen får vi se när vi kan hoppa in i lägenheten med våra saker!

Jag är trött i body and soul, men ska tammefan bli klar med denna skit till inflyttningsdatum,
helst före dock, så här ska kämpas. Upp tidigt imorgon och bli hög igen! Lacknafta <3Återkommer senare!

tack för skjutsen!

Taxi i Härnösand gjorde ett värdelöst jobb igår, väntetiderna var inte bar alånga utan totalt orealistiska, något roligt med att istället gå hem i det kalla december regnet var väl att när jag var vid brännaborg, dvs 10 minuter hemifrån körde det förbi en kommunbil, som vände en bit fram och kärde tillbaka, stannade på andra sidan gatan och sa "Vill du ha skjuts?"
Jag frågade vilka dom var och de sa "hemtjänsten"
Jag tackade så mycket och klev in i bilen, de presenterade sig och sa att de tyckte att jag såg så himla ensam och bedrövlig ut. Så jag åkte bil sista biten, tackade så hjärtligt mycket och spatserade de sista två meterna till porten.


Så Dagens ros går absolut till två kvinnor som jobbade för
hemtjänsten i Härnösand i lördagsnatt!
TACK! <3


renovering pågår.

Personligen känner jag som så att det här med att börja renovera kommer ta kålet på mig. Nämen, det är ju faktiskt jätte roligt, men kroppen tycker inte att det är lika roligt som sinnet alla gånger. Men det är väl sådant man får ta. Halv 12 i förmiddags hämtade mamma mig och under de kommande nio timmarna tvättade vi alla tak, väggar, lister samt skåp inte en utan två gånger, i köket fyra gånger, två gånger målartvätt och två gånger vatten.
Vi tyckte även att vi efter att sex timmar att tvättande gått skulle börja dra lite tapet och börja spackla lite skarvar, på slutet vägrade jag stå upp utan drog bara tapetkanterna som var i sitt höjd. Men vi fick bra mycket gjort idag må jag säga..
Orkar inte skriva så mycket, är helt slut i huvudet, så här kommer bilder på mina blivande tapeter!Tre våder av denna bakom divansoffan i vardagsrummet, övrig vägg
blir grå som en av nyanserna i tapeten.


Denna blir det i hallen, lite färg i lägenheten måste man ju ha.


En fondvägg i köket var det tänkt!


Dessa blir det i sovrummet, den mörka som fond och den andra på övriga.
(den andra är ljusare på bild än i verkligheten)
Denna får Sophie i sitt rum, några våder, resterande väggar blir gula
som färgen på trädet!


Och här kommer bilder från lägenheten!


Mysiga nikotindroppar! <3Vi har dragit litegranna..Vi rengjorde lite, i mitten <3Lite spackel!

Och nu orkar jag inte ens ladda upp fler bilder, så det var allt för idag people!


To hell and back.

Bland julmusik och stressade människor, färdigpackade lotion samt parfympaket och alldeles för många ansiktsmålade barn släpade vi våra fötter fram genom gångarna och visste inte riktigt hur vi skulle  bete oss. Runt om oss sprang människorna fram, i olika takt och med olika mål, men en sak hade vi alla gemensamt, vi var där för att köa, köa och köa. Jag som annars alltid brukar lämna jackan i bilen glömde naturligtvis att ta av mig den och fick gå runt och svettas som alla andra. Jackan tog jag till slut av mig och bar på armen tillsammans med väskan, som tycktes få bli orörd.
Vi gjorde något utav det dummaste man kan göra i juletider, vi gick in på leksaksaffären i birsta, som om vi inte förstod att det skulle vara packat med människor samt barn, skrikande och tysta, springade och gående, vi som var där inne hade iallafall en sak gemensamt, vi var där för att trängas, trängas och trängas. Den klaustrofobiska känslan ökade ju längre in man kom i affären när man insåg att man skulle bli tvungen att vara som alla de människor man själv inte tycker om - trängarna, eftersom "ursäkta" tydligen aldrig fungerar numera eller så har helt enkelt alla som åkt till Birsta fått lock för öronen i Midlanda kurvan. Trängseln är det som jag avskyr mest med julshoppingen, så jag förstår verkligen kändisarna som spärrar av butikerna, stänger ner dom endast för deras välbehag och komfort.

Jag kom iallafall ut ur det levande helvetet utan en enda julklapp rikare, men det blir lätt så när tröttheten kryper sig på och kroppen nästan går in i total strejk. Jag lyckades iallafall medan Emelie stod i kön att plocka på mig hårfärg och var ännu en gång en sån där person som man ogillar - trängaren. Ja jag kan medge att jag ställde mig med Emelie istället för att ställa mig längst bak och stå i kö i halva mitt liv. Vi fick ändå vad vi förtjänade genom att stå i den långsammaste kön jag skådat i den moderna tiden.
Hemma är jag iallafall, försöker planera kvällen med skjuts och sådant, men finns ingen större ork eller entusiasm än det finns glädje över december regnet. Bäst att packa lite kläder nu iallafall så man kommer iväg om två timmar, men först ska jag ta med sötnosarna till lägenheten för att inspektera lite, Sophie har ju aldrig varit där, så hon ska nog få se sitt nya rum, även om det är lika fint som en flint på en munk just nu.
Nu förstår jag förövrigt varför det heter munk..
Bristen på dekor i mitten!

rökluktande liv.

Lycklig verkade jag få starta min dag med att skjutsa barnet till dagis, varpå jag gick på lektion som gjorde mig aningen mindre lycklig, hur som haver, efter det hämtade jag mamma och skjutsade henne till jobbet och tänkte att då passar jag på att gå in på banken och bokar en tid för eventuellt lån om det blir så att jag inte hinner sälja min lägenhet innan det ska flyttas in och betalas för den nya. Sagt och gjort så marscherade jag (ja det såg nog ut så) upp till Handelsbanken och ska sätta mig och förklara läget och att jag vill ha en tid, då den trevliga kvinnan som förövrigt kände igen mig och kom ihåg att jag var dit för att lägga om lånet när jag och johan separerade började räkna på saken och insåg snabbt att det var lugnt för mig att eventuellt låna dessa pengar till lägenheten blir såld eftersom min lägenhet är värderad högre än kostnaden för den jag köper, men man ska ju inte ropa hej förrän man är över ån. Nåväl, jag satt alltså där med henne och hon räknade och räknade och sa att det här går ju bra, kom tillbaka på måndag, jag sitter här i båset bredvid, så får du handpenningen då.

Ja tackar och bockar tyckte jag och önskade kvinnan en trevlig helg varpå jag glatt hoppade (inte bokstavligt) ut ur banken. När jag spatserat tillbaka till mammas jobb och satt och åt korven som delades ut idag för att de firade någon form av julkalender med alla målare.. så ringde telefonen.
Jag hann bara prata en liten, liten stund med mäklaren, så liten att vi inte hann säga mer än;
"Alexandra."
- Hej det är Ester på Mäklarhuset.
"Ja hej!"
- Du var in igår?
"stämmer bra det"
- skäms på mig som inte var här då


innan det sa klick och jag satt förvånad och visste inte riktigt vad som hänt, en kort stund senare ringde hon dock upp med orden;
- Oj, förlåt mig, jag har så tjock kind så jag kom åt min touchscreen.

Varpå samtalet flöt på. Anledningen till att jag gick in från första början var ju för att kolla om vi inte kunde få tillträde till lägenheten för att påbörja renovering när vi lagt handpenningen. Hon trodde inte att det skulle bli några problem men ringde ändå och kollade och ringde sedan upp mig. Så 10 minuter efter första samtalet hade jag min nyckel i min hand trots att handpenning inte läggs förrän på måndag.

Det roliga med min mäklare, som jag gladeligen rekommenderar till andra är att hon är så öppen och skämtsam, jag vet inte om hon är det med alla, men det känns som om man kan skämta med henne och hon kanske känner likadant, snackar gladeligen om sitt liv på ett skämtsamt sätt och sånt älskar man ju!

Har kommit fram till det på senare tid, att jag älskar att interagera med andra människor. Jag tycker om att vara öppen och skämtsam med allt och alla, även om inte alla förstår och just därför blir jag på ett så fantastisk gott humör när jag möter på en människa i min vardag som förstår och som skämtar tillbaka.

Låt mig ge ett exempel.
Jag och min ack så kära mor stod i kön på OKQ8 och skulle köpa korv, den jämfört med min mor något äldre kvinnan framför skulle köpa cigaretter, vederbörande hade även en MoDo tröja på sig. Så expediten tog morgonhumöret och tillfället i akt och sa "MoDo.. ja men, då blir det lite dyrare.. 150 kr vill jag ha!"
Tanten förstod inte först men började kort därefter skratta när hon insåg att det hela var ett skämt och att hon bara skulle behöva betala de vanliga 120 för sina dyrbara cigaretter.
Här flikade jag hur som haver in med;
Jag antar att det blir betydligt billigare om man hejar på Timrå?
- Haha, ja det har du rätt i!

Jag svarade dock att nej, det var inte en tillräckligt bra match igår eftersom vi inte tog fulla poäng, så han kunde iallafall ta fullt pris.
Han fortsatte sitt arbete och frågade om vi inte skulle ha kladd på korven.
Nej, svarade jag igen, det unnar vi oss bara när Timrå vinner!

Små kommenterer fortsatte tills vi fick våran korv och begav oss därifrån, men jag tror nog att vi alla tre fick oss goda skratt, jag kunde iallafall leva på dom resten av dagen. Love it when it happens.

JAG TYCKER OM MÄNNISKOR!


Detta blev ett långt inlägg, skulle blivit mycket, mycket kortare och mer koncist om jag inte bara skriver nån gång då och då längre.. ska skärpa mig, men det är svårt, speciellt efter dagens lilla lägenhets överraskning.
Kom nämligen in med min nyfikna mor och upptäckte något jag inte upptäckt på visningen; det luktar rök!
Jajjamensan i lillbrallan, här måste stoppgrundas, wiho, wiha, det är inte billigt som smör om vi säger så. Tvärtom! Mamma som jobbar på färgbutik och således vet en hel del om det där med färg sa att det måste göras på tak, väggar samt alla lister. Jag åkte för att vaccinera Sophie då hon ringde mig igen och sa att hon ringt färglabbet och frågat och de sa att man kunde måla med en akrydfärg, nackdelen här är att man blir hög på färgen om man inte har mask på sig, (så mamma tyckte att jag kunde ta dit några tjejkompisar som hjälp, så behöver vi inte dricka på bra länge) den är som ni förstår oerhört stark, man behöver även vädra några dagar, på ett ungefär efteråt. Jag vill inte ens börja beräkna hur lång tid det kommer att ta.
Fördelen är då att denna färg är grymt oerhört mycket billigare än stoppgrunden, så nu behöver jag bara betala 600 kr per 10l hink (mitt pris, dvs inköpspris) och jag behöver cirka 3 hinkar! Hurra, är inte ordet jag söker nu, jag hade nämligen tänkt riva bort skarvarna, spackla sen tapetsera alla vackra tapeter. Schi fick jag!
Här ska mååålas och det roooooligaste med det är att jag måste använda målartvätt först! Jag är i himlen just nu!

Nåväl, här ska inte klagas, imorgon blir det middag med fina flickor och nu sitter jag inte ensam i mitt snart gamla vardagsrum! later.

Bra jobbat.. ni som läser här nere, skriv så kanske jag skickar en guldchokladpeng!

!

Jag hade just en visning, de tyckte om det, men det var bara en sak.. de har en etta de vill bli av med! GAH! Som om jag har jätte, jätte mycket tid på mig att vänta? Nej, jag har inte direkt det.
Men får hoppas att det löser sig för dom eller att nästa som ska se lghn vill ha den och inte har några tidsbegränsningar som är så stora.

Alla mååååste hålla tummarna, jag vill härifrån och in i nya lägenheten och renovera!


thoughts

Det blev visst en hel del sömn idag, så jag är lite efter i mitt fina schema, men det ska nog ordna sig.
Dammsugaren och skurkäppen, här kommer jag! Jag har hört att doftljus inte skadar någon, hoppas det är sant och att hon som kommer inte är allergisk emot just det. Jag känner ju faktiskt bara en som är känslig mot just doftljus, mystiskt tycker jag, men det finns visst överkänslighet emot det mesta.


När jag ser tillbaka på mitt liv, ser jag inte bara dagar fyllda av glädje, utan även dagar fylld med vemod. Dagar då jag känt mig oälskad och bortvald. Visst finns det dagar då jag gråtit och inte velat göra någonting. Det fanns dagar då magen vändes ut och in och jag visste varken på samma sätt. Men visst fanns det även självklara dagar, dagar då jag kämpade för vinst, då det handlade om sport eller bara bekräftelse.

Jag gjorde många uppoffringar för att komma hit, jag har flyttat, jag har bytt ut mig själv mot en förbättrad modell, jag har legat på golvet, jag har varit på väg upp till molnen. Jag har grävt och klättrat och har jag mött konsekvenser, givetvis. Men mest sådana jag tagit lärdom av och utvecklat mig själv med. Erfarenheter som många önskar att de hade, har jag införskaffat för längesedan. Jag var tidig med mycket, men således sen med mycket annat. Det är som dom säger - man kan aldrig få allt. Speciellt inte samtidigt, men jag kämpar och försöker. Vet egentligen inte vad jag vill ha sagt men säger det ändå.

Jag ser nya vägar med ljusa slut, tittar på de gamla vägarna, där asfalten luckrats upp. De vägar som förstör goda egenskaper där man rullar över dom. Jag ser på dessa vägar med avsky, ty där ska jag aldrig sätta mitt namn igen. Mig själv, jag ska bara gå på nya vägar med nya äventyr. Hand i hand med min prinsessa klarar jag visst allt. Vi är oövervinnliga, vi mot alla andra. Du ger mig styrkan jag alltid saknat, styrkan jag så länge sökte.

Yes, we can!3 december in my memory and heart.
Visst finns det dagar..

då man önskar att man var någon annanstans.

när man misstror allt.

då man vill förbli där man är.

när man tror på allt!


då du fick för stor del av mitt liv så att jag inte kunde andas tillslut.

då allting känns som förut, men vi har börjat på nytt.

när allt känns likadant men annorlunda på samma gång.

Du går inte i samma kläder men blir glad av samma rus.

Jag vet att jag leker med elden när jag drar upp det här igen.

 

men det finns;

ingen att behaga,

inget att förklara,

inget att försvara.

 

Idag är det 4 år sedan, vi blev just vi, vår och evigt.

Det kanske slipper bli en Fairytale gone bad.


sova snart.

Nu är homestagningen klar för idag, sitter dock fortfarande i köket med onda fötter och ond rygg, har bara suttit en timme sen kl 17 och det var under greys anatomy, notera dock att jag skrubbade och donade i pauserna.
Nu har jag en morgondag framför mig med dammsugning och skurning sen så är allt i tipp topp skick, har det ens varit såhär rent? Jag undrar.. städat brukar jag ju ha, men nu har jag rengjort alla små vrån och skrymslen.

Luktar klorin = inte bra, får vädra imorgon och tända doftljus.

Jag har ju vetat lite hur man ska göra för att homestadga, men hittade en jätte bra checklista för andra som inte vet ska jag lägga in här nu!

Checklista:

 • Dammsug överallt
 • Våttorka blanka ytor
 • Ren toalett och rent kök – ett absolut måste!
 • Putsa helst alla fönster
 • Lägg in nya rena handdukar i kök och badrum så att det ser rent ut
 • Ta bort personliga fotografier och teckningar som tar fokus från bostaden
 • Ta bort värdesaker som ligger framme
 • Vackra och nya blommor samt färsk frukt ger ett trevligt intryck
 • Skapa så mycket golvytor som du kan så att köparna kan gå runt i rummen, tänk på att det kan bli många spekulanter
 • Bostaden kan ge ett luftigare intryck om du ställer undan en del saker
 • Tänd lampor och släpp in så mycket ljus som möjligt
 • Viktiga småsaker; fixa lösa lister, måla i skavmärken, dölj kablar, är någon målad yta i dåligt skick överväg att måla om men dölj inte skador som du inte åtgärdar. Som säljare har du upplysningsplikt och skall därmed informera köparen om fel och brister som du känner till
 • Kom ihåg att städa tomten, glöm inte t ex uteplatsen eller balkongen!
 • Sätt upp skylten ”Visning pågår” på grinden eller ytterporten samt din egen dörr.
Va? hur bra är inte den här om man ska sälja sin bostad då?
Det där med privata saker har jag vetat länge, tror jag såg något program som gick förut där det pysslade med homestaging för att hjälpa folk att sälja sina bostäder.
Har gjort allt, utom blommorna, känns ju overflow... har även hört att man ska baka bullar innan, men det känns lite oldfashion, vilka är oddsen att en 20årig mamma ställer sig och bakar bullar när barnet inte ens är med men lägligt innan en lägenhetsvisning?
Nja inte så jävla troligt trots allt.

Spännande, personligen hoppas jag på en tämligen ung köpare, här behövs inga fler gamla besserwisrar! (nej jag tycker eller tror inte att alla äldre är så, säger bara att vi har nog av dom just här).
Men när allt kommer omkring är nog priset viktigast. Så alla får hålla tummarna!


HOMESTAGING!

Nu ska jag bortförklara mig igen, jag är tydligen bra på det! Nåväl, jag har köpt en lägenhet, en trea! Så därför har jag haft fullt upp på senaste, jag la nämligen ett bud, under utropet på en lägenhet i måndags och vad hände sedan? Jo efter nån timme ringde mäklaren upp och sa att jag fått lägenheten, men ja oddsen på det?
Och det var inte bara ett bud under utrop, det var nog ett skambud, för från lägenheten (som jag upptäckte idag saknade balkong, men istället har tak man kan sitta på) ser man havet, inte bara från ett fönster utan från två. Det är även två sovrum (såklart) och ett stort och fint vardagsrum med dörrar, två dörrar bredvid varandra som öppnas åt olika håll för att tillsammans skapa en stor och luftig öppning mellan sig och hallen. Fönstren är stora och släpper in mycket ljus, de isolerar även, för i lägenheten var det varmt, jag vet inte men det kan vara så att det var för varmt, eller så är det jag som är värme känslig, men jag har hört att de brukar öka värmen när en lägenhet ska säljas. I sovrummen finns inbyggda garderober (ja jag lägger min gå in garderob bakom mig och går framåt i livet, ett steg närmre drömhuset). Det är en lång, lång hall. Underbar hall och ett kök, som naturligtvis inte är som köket jag har nu, men det kan man ju ändra på tänkte jag.

Jag ska tapetsera givetvis och jag ska försöka beskriva och visa bilder på hur imorgon! Ska fota och dokumentera alla imorgon på Flügger, där min mamma jobbar och därmed hjälpt mig en massa, tack mamma, du är söt!

Så nu i denna stund står jag och putsar upp lägenheten, har sen klockan 5 rengjort så mycket att ni inte kan förstå, har även städat i garderoben, rensat så man kommer in i syhörnan bakom spegeldörrarna för ytteklädsförvaring. Framsteg enligt mig, jag har inte stått på det golvet på säkert 2 månader.
Och nu, när jag äntligen är klar med köket, där jag missbrukat alldeles för mycket svinto, klorin och allrent så är det dags att börja med att fundera ut vilka möbler som ska upp på vinden under visningen, vilka saker som ska ner från kylen och vad mer som ska tas bort för att skapa ett så luftigt hem som möjligt som kan ge intressenterna möjlighet att föreställa sig själva i hemmet. Yta är eftertraktat och det ska jag ge dom. Har redan nu bestämt att ta bort en fåtölj och göra det luftigare i vrummet. Imorgon väntar öven dammsugning och skurning. Det blir en lång dag med andra ord, intressent nr 1 kommer klockan 6 på eftermiddagen.

Hade lägenheten uppe i en dag innan första mailet kom. Roligt!
Så sensomoralen med inlägget är att det gick alldeles jätte snabbt, för på måndag eftermiddag skrev jag kontraket och hade då inte hunnit lägga ut min lägenhet ens.. men men, allt löser sig. tror jag, som är godtrogen! ;)

Så idag och imorgon och på fredag pysslar jag med homestaging, främst idag och imorgon innan visning ett givetvis. Sen på lördag blir det att pusta ut och äta middag med fina flickor!RSS 2.0