trots, nyfikenhet och kärlek.

Hej Sophie!

Du lider av någon form utan tidig treårstrots och det är ganska jobbigt, jag gör mitt bästa för att hantera det på ett bra sätt och inte bli allt för arg över dina upptåg, men det är inte så himla lätt.
Det är en period alla går igenom och du är en otroligt duktig individ som lyssnar på vad man säger och tar åt dig av det. Jag är lycklig att jag har dig.

Något som alltid fascinerat mig är att barn verkligen förstår vad de ska göra för uppmärksamheten, exempelvis har de nog en mekanism som måste vara inbyggt i deras kroppar för att börjas använda vid 2½ årsåldern, som beordrar dom att fråga efter vatten. Det verkar vara något barn börjar göra vid denna ålder och det är ingen så vitt jag vet som lärt Sophie det knepet, så det måste funnits där.
Du är smart du Sophie, för du vet nog att vi som föräldrar inte kan neka dig vätska, det vore lite som misshandel av dig och det är något Din Mamma inte vill anklagas för.

Det är spännande hur du påverkas av Din Mammas nya relation till en annan människa, imorse blev du riktigt glad när Tomas tittade ner från sängen, du sa glatt hej och log jätte mycket och frågade om han sovit gott och lite så, efter det så tyckte du att han skulle komma ner och titta på barnprogram med dig, något han naturligtvis gjorde en stund, innan han skulle iväg på jobbet.
Något av det första du frågar när jag hämtar dig efter dagis är vart Tomas är någonstans, och du ska vet att det glädjer mig fruktansvärt mycket att du tycker om honom så pass mycket. Du kan t.o.m. helt spontant utbrista "Mamma, jag om Homas". Då brukar Din Mamma alltid svara "Vad bra, för det gör jag med". Sen tittar vi på varandra och ler.

Vi pratade lite ikväll, du och jag, om vad morgondagen bär med sig, vi ska nämligen till Din Mormor och äta tårta med henne, gammelmormor, gammelmorfar, morbror Nille, Valle och naturligtvis Tomas, för imorgon är det Din Mammas födelsedag och inte vilken födelsedag som helst, det är dagen då hon fyller 20. Du kanske inte förstår varför det är så speciellt just nu, men du kommer att göra det.
Jag minns såväl när jag fyllde 10 år, då var det något oerhört stort att gå från en siffra till två siffor. Dvs 10 istället för 9. Nu är det så att det är otroligt stort att lämna en ålder som står med en 1.a först och få säga att man har en ålder som börjar på en 2.a. Jag vet att du kommer att förstå när tiden är inne och antagligen innan tiden är inne. Om ungefär 13 år kommer du inse vad som är så stort med dagen som kommer imorgon för Din Mamma.


Jag har en dotter som älskar mig och som jag älskar mer än allt annat.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0