trollen i huvudet.

Hej Sophie, jag lämnade dig ganska precis på dagis efter en natt hos pappa, jag trodde att du skulle sova tills jag väckte dig imorse, men det gjorde du inte, du vaknade när Din Pappa gjorde sig iordning för jobbet. Dvs halv 7 på morgonen, men eftersom Du vet att mamma är en trött en och jag tror även att Du var lite trött imorse så låg du kvar i sängen till 7 iallafall, innan jag ropade in dig till mig och slog på barnprogrammet, där låg vi och kramades och myste i 40 minuter innan det var dags att kliva upp, och väldigt motvilligt var det också, jag fick slå av tvn två gånger, för du ville visst se klart på Lilla Prinsessan, något vi tyvärr inte hann.

Det var skönt att du inte vaknade igår när Din Mamma och Din Pappa diskuterade litegranna, det är sådant vuxna måste göra ibland för att förstå sig på varandra och ibland kan man då bli lite ledsen, men det får man bli.
Och bråka måste man göra ibland, det gör även du och jag. För du vet ju vad vi sagt händer om man inte får göra det då och då. Då kommer alla händelser och känslor bli små troll som hoppar in i huvudet i ett litet rum där, och vad händer när det blir för många troll där? Jo rummet spräcks, det är inte farligt, men alla de små trollen hoppar ur rummet och huvudet och då brukar man bli riktigt, riktigt arg och säga saker som man inte alltid menar. Så då är det bättre att släppa ut några troll då och då, så att rummet aldrig blir riktigt fullt.

Så ibland måste man få bråka, men bara om man kan förlåta varandra och bli vänner igen.

Imorgon är det en helt ledig dag och jag ska se efter om vi får följa med Din Pappa till Birsta, han ska nämligen handla en garderob och Din Mamma behöver köpa en ny stol åt Din Mormor som hon råkade förstöra en kväll på en camping. Det var inte meningen och Din Mormor vart inte arg, det fanns alltså plats för fler troll i rummet i hennes huvud.
Om vi inte kan följa med får du och jag hitta på något annat roligt. Vi får se under kvällen.

Du är idag 891 dagar gammal, visst låter det mycket? Men Du, mamma är faktiskt 7263 dagar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0