Svininfluensan, nej inte bara grisar får den.

Hej Sophie, det går en pandemi i sverige nu, det är när en smitta kommer till landet, något man aldrig förut träffat på, en sjukdom som man måste utveckla en ny medicin för att ge smittade samt ge de som inte smittats som skydd för att bli smittade och som sprider sig snabbt och som i värsta fall kan orsaka dödsfall, vi är jätterädda för det nu, för det har visat sig i någon i våran närhet antagligen har fått det och därför kära du, kan inte Din Mamma träffa dig idag och det är  jag jätte ledsen för, men eftersom det drabbar småbarn, gamla och de hjärtsjuka värst så vill inte jag och Din Pappa riskera något, så ikväll är jag isolerad, vi får veta imorgon om den som kan ha smittat mig har insjuknat, om inte så är det lugnt, då kan du och jag träffas imorgonkväll innan jag åker till Stockholm.
Det ser jag fram emot, att träffa dig såklart.
Denna smittorisk gjorde även så att Din Mamma inte kunde jobba idag, har dock ordnat så att jag får jobba någon dag extra nästa vecka för att få ihop lite slantar som du och jag kan göra något roligt för.

Du vet att sjukdomar är hemska, de kan drabba en nästan när som helst. Det är små baciller som hoppar in i kroppen och springer runt och busar så man känner sig trött och varmt. Du har blivit sjuk ibland, fått influensa och insjuknat i feber och gjort oss föräldrar väldigt oroliga, men det går alltid över till slut och under tiden får man bli extra bra behandlad, som en liten prinsessa. För när bacillerna gör en sjuk så orkar man inte göra saker som man i vanliga fall orkar. Utan man ligger mest och blir serverad glass och dricka, för det brukar vara det enda man får i sig, konstigt nog. Och man får visst titta på barnprogram hela dagen och hoppa över middagen, plus att man inte behöver ta på sig nya kläder utan man får gå runt i pyjamas hela dagen, visst låter det underbart?
Ibland om man har tur, kommer mormor, morfar eller farmor förbi med något gott att smaska på, eller kanske om man är riktigt sjuk och får ligga på sjukhus, en liten nalle att kramas med.
Men låt oss hoppas att det inte händer allt för ofta, även om det kan vara mysigt att vara sjuk och få en massa gott.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0